Сергій Жадан прокоментував скандал із лайкою Соловій у Чорноморську (відео)

Неділя, 04 серпня 2024, 04:15

Відомий український письменник та музикант Сергій Жадан вирішив прокоментувати скандал довкола лайки співачки Христини Соловій на концерті у Чорноморську. Знаменитість пояснив, чому українці так гостро сприйняли висловлювання артистки, пише УНІАН.

Як відомо, днями виконавиця виступила на фестивалі у Чорноморську, де назвала колишню назву міста Іллічівськ – «повною х**нею».

Через це незадоволені жителі міста написали заяву в поліцію на Христину. Правоохоронці склали адмінпротокол за фактом дрібного хуліганства. Співачці загрожує штраф або виправні роботи, або арешт.

Колишній Соловій Жадан також не змовчав щодо інциденту. Він каже, що українці так гостро відреагувала на слова виконавиці не тому, що була лайка, а через те, що її висловлення стосувалася процесу декомунізації.

Проте, на думку знаменитості, нецензурна лексика артистки не була надто експресивною та невдалою. Письменник звернувся до українців і попросив їх «не грати в ці ігри».

«Українці відреагували не на ненормативну лексику, а на те, на що вона була спрямована. Очевидно, там оце питання декомунізації. А стосовно експресивності ви ж самі сказали, що це не зовсім так. Я думаю, якби тут сидів Лесь Подерв'янський (український художник), то він би сильно здивувався, якби ви сказали, що українці почали матюкатися під час повномасштабної війни», – зазначив Жадан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: