Луцька міськрада закупила інвентар для страйкболу за завищеними цінами

Субота, 03 серпня 2024, 22:03

На Волині робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує здійснювати постійний контроль процесу закупівель за кошти місцевих бюджетів.

Робоча група провела моніторинг найбільш ризикованих публічних закупівель в області. Зокрема, виявила, що виконавчий комітет Луцької міської ради провів відкриті торги на закупівлю товару «Інвентар для гри у страйкбол» («Зброя різна») на загальну суму 1 096 945 гривень.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Під час вивчення цієї закупівлі виявили, що Луцька міська рада не здійснила моніторинг цінової пропозиції на ринку та уклала договір зі свідомо завищеною ціною.

З метою мінімізації ризиків та ефективного використання бюджетних коштів, робоча група направила замовникам рекомендаційні листи щодо забезпечення дотримання законодавства у сфері публічних закупівель та обов'язковості проведення моніторингу цінової пропозиції на ринку перед укладанням договорів.

Ця ініціатива спрямована на підвищення ефективності використання бюджетних коштів та забезпечення прозорості закупівельних процесів у Луцьку та області.

До слова, впродовж 2024 року в області оголосили та провели закупівлі з кількістю лотів 61,035 тисячі на загальну поточну суму договорів 5,263 мільярда гривень. Станом на 1 серпня 2024 року оголосили 355 тендерних пропозицій з очікуваною вартістю 251 938,4 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: