Поділитись:

Луцька міськрада закупила інвентар для страйкболу за завищеними цінами

Субота, 03 серпня 2024, 22:03
Луцька міськрада закупила інвентар для страйкболу за завищеними цінами

На Волині робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує здійснювати постійний контроль процесу закупівель за кошти місцевих бюджетів.

Робоча група провела моніторинг найбільш ризикованих публічних закупівель в області. Зокрема, виявила, що виконавчий комітет Луцької міської ради провів відкриті торги на закупівлю товару «Інвентар для гри у страйкбол» («Зброя різна») на загальну суму 1 096 945 гривень.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Під час вивчення цієї закупівлі виявили, що Луцька міська рада не здійснила моніторинг цінової пропозиції на ринку та уклала договір зі свідомо завищеною ціною.

З метою мінімізації ризиків та ефективного використання бюджетних коштів, робоча група направила замовникам рекомендаційні листи щодо забезпечення дотримання законодавства у сфері публічних закупівель та обов'язковості проведення моніторингу цінової пропозиції на ринку перед укладанням договорів.

Ця ініціатива спрямована на підвищення ефективності використання бюджетних коштів та забезпечення прозорості закупівельних процесів у Луцьку та області.

До слова, впродовж 2024 року в області оголосили та провели закупівлі з кількістю лотів 61,035 тисячі на загальну поточну суму договорів 5,263 мільярда гривень. Станом на 1 серпня 2024 року оголосили 355 тендерних пропозицій з очікуваною вартістю 251 938,4 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів