Поділитись:

Ексначальника Рівненського ТЦК, якого звинувачують у побитті солдата, випустили із СІЗО під заставу

Субота, 03 серпня 2024, 16:44
Ексначальника Рівненського ТЦК, якого звинувачують у побитті солдата, випустили із СІЗО під заставу

Колишньому начальнику ТЦК та СП Рівненської області Сергію Луцюку, якого звинувачують у побитті солдата, змінили запобіжний захід. Чоловіка випустили з СІЗО під заставу у розмірі понад 450 тисяч гривень.

Про це пишуть «Рівненські новини» з посиланням на Рівненський апеляційний суд.

Як йдеться у повідомленні, суд частково задовольнив апеляційні скарги захисників Луцюка. Апеляційний суд скасував оскаржувану ухвалу місцевого суду, йдеться про тримання під вартою. Йому обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 454 200 гривень.

Луцюка зобов’язали виконувати низку обов’язків:

  • не покидати населений пункт без дозволу суду;
  • прибувати до суду за першою вимогою;
  • повідомляти суд про зміну місця свого проживання чи місця роботи;
  • не спілкуватися з потерпілим Віталієм Козачуком як безпосередньо, так і через третіх осіб;
  • здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України.

Нагадаємо, у липні 2023 року з'явилося відео, на якому Луцюк разом з іншим військовим бив та принижував свого підлеглого. Вони розмовляли про наркотики. Потім з’ясувалося, що солдат хотів доповісти про його порушення під час служби. Після цього Луцюка затримало Державне бюро розслідувань.

26 жовтня у ДБР повідомили про другу оголошену підозру Луцюку. Виявилося, він не задекларував свої статки на 46 мільйонів гривень.

За даними слідства, у нього знайшли багато елітної нерухомості. Луцюк має будинок площею 280 кв. м у селі Поляниця у курортній зоні гірськолижного комплексу Буковель. Також на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю у форматі розкішного «котеджного містечка» площею майже 500 кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів