Рецепт грушевого пирога, що тане у роті

Субота, 03 серпня 2024, 06:48

Пиріг з грушами на пательні - ідеальний десерт, який сміливо можна назвати головним частуванням сезону, пише New Voice.

Для приготування грушевого пирога вам знадобиться зовсім невеликий список інгредієнтів. Завдяки вдалому рецепту, частування можна швидко приготувати без духовки, яку так не хочеться використовувати зайвий раз у літню спеку.

Інгредієнти

  • Груша (велика) — 1 шт.
  • Борошно — 150 г
  • Яйця — 1 шт.
  • Молоко — 150 мл
  • Олія — 60 мл
  • Цукор — 3 ст. л. + 1−2 ст. л. в пательню
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Вінілін, сіль — щіпка
  • Масло для змащування

Приготування

Візьміть зручну глибоку ємність для замішування тіста та поєднайте у ній всі інгредієнти. Борошно додайте поступово, в останню чергу.

Ретельно перемішайте суміш за допомогою звичайного віночка.

Вимийте грушу та наріжте вздовж смужками приблизно 0,5−1 см товщиною.

Змажте пательню, включаючи бортики, маслом, а на дно насипте цукор.

Зверху покладіть шматочки груші та залийте тісто. Воно має повністю закрити фрукти та дно.

Увімкніть середній вогонь, накрийте пательню кришкою та почекайте 15 хвилин.

Якщо за цей час стінки пирога стали золотистого кольору, перегорніть його та підсмажте з іншого боку протягом ще 15 хвилин.

Трішки остудіть готовий пиріг та, за бажанням, прикрасьте цукровою пудрою.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: