Поділитись:

Холодильники Side-by-Side – дводверні моделі для великих сімей

П'ятниця, 02 серпня 2024, 18:08
Холодильники Side-by-Side – дводверні моделі для великих сімей

Всі знайомі з простими холодильниками, де є морозильна та холодильна камера. Двері розташовані одна на другій і такий формат виконання досить комфортний. Але є й альтернативне рішення – холодильники Side-by-Side, де двері відчиняються як у двостулкової шафи. Завдяки незвичайній конструкції можна доповнити дизайн будь-якої кухні.

Вперше подібне виконання з'явилося у США на початку ХХ століття. Згодом холодильник дводверний став актуальним у всьому світі та в Україні зокрема. Зліва, як правило, розташована велика морозильна камера, а праворуч – холодильна камера. Таким чином, в одній площині знаходиться два функціональні відділи з комфортним розташуванням поличок.

Переваги конструкції Side-by-Side

Великий корисний обсяг – ключова перевага таких холодильників. Вони ідеально підійдуть для тих, хто любить заготовити багато інгредієнтів та страв. Якщо порівнювати із класичними холодильниками, то обсяг збільшений у 2 рази. Вертикальне розташування камер і зручний доступ до полиць забезпечують вигідний огляд і дозволяють зручно розміщувати продукти.

Теплообмінник у таких моделей розташований у нижній частині, відповідно ззаду нічого немає, і холодильник можна встановити впритул до стіни. Електронне управління спрощує активацію необхідних функцій та можливостей техніки. Через широкий кут відкриття дверей виробники встановлюють обмежувачі, тому не потрібно переживати про те, що вдасться зачепити інші меблі або стіни.

Температурні зони

Залежно від виробника холодильники у такому виконанні можуть мати наступний набір температурних зон:

  • зона свіжості зі збереженням температура близько нуля, створюючи ідеальні умови для продуктів, що швидко псуються;
  • відділення із змінними параметрами вологості під певні продукти;
  • відсік для пляшок;
  • холодильне відділення із кроком регулювання від 2 до 14 градусів.

Холодильна камера працює на рівні -18 градусів, хоча в деяких моделях можна активувати шокову заморозку або підтримувати температуру на рівні -24 градуси. Маючи в своєму розпорядженні продукти, є можливість зберегти їх свіжість і забезпечити комфортний доступ до всього, що є всередині.

Вбудований функціонал

Практично всі пристрої в сучасних умовах працюють на сухому заморожуванні No Frost, коли на стінках не утворюватиметься лід і тим самим необхідно час від часу розморожувати пристрій. Іноді є вбудований льодогенератор, за допомогою якого будь-якої миті можна отримати потрібну порцію льоду для охолодження напоїв.

Передбачено внутрішній захист від перепадів напруги, хоча не зайвим буде придбати стабілізатор. Режим «Відпустка» дозволяє активувати його та вирушити кудись на довгий термін. При цьому всередині підтримується оптимальна температура за низького споживання електроенергії.

Диспенсер для води є відмінним інструментом для тих, хто хоче постійно одержувати охолоджену воду при температурі 10-12 градусів. Деякі виробники пропонують складні полиці, щоб була можливість з комфортом розміщувати габаритні продукти, страви та заготівлі.

Надрукувати
мітки:
коментарів