Патрульних для супроводу Героїв немає, а для штрафу знайшлися: лучани обурюються діям поліції (відео)

П'ятниця, 02 серпня 2024, 12:08

Під час поховання Героя з Луцька Олексія Цехоша патрульні склали протокол на водія траурного кортежу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Під час прощання з полеглим Героєм 28-річним Олексієм Цехошем стався неприємний інцидент. Як правило, траурні кортежі супроводжують дві машини поліції: одна по переду, інша закриває колони. Але у цей день все пішло не за планом.

«Вони (патрульна поліція, – ред.) сказали, що немає змоги визвати ще одну машину, прислати, бо на Молоді чоловік погрожує розстірялти ТЦК... Туди приперли 4 машини: дві машини саперів, короче їх там 40 чоловік...», – розповів учасник траурного кортежу.

«Всі екіпажі патрульної поліції були задіяні на заходах і в нас був один-єдиний автомобіль, який очолював колону», – сказав командир батальйону патрульної поліції Андрій

Зі слів людей, останні автівки, що закривали колону, увімкнули проблискові маячки, щоб не створювати аварійних ситуацій

«Колона була дуже довга, багато машин... Поки ми приїхали сюди, вже приїхала патрульна поліція, яка почала складати протокол на водія, який закривав колону. Водій – волонтер, побратим, який безпосередньо воював із загиблим Олексієм. Було звернення до патрульної поліції закрити колону, бо машин було дуже багато, вони надали тільки одну машину для того, щоб відкрити колону. Наш водій-волонтер їхав останній, увімкнув проблискові маячки. Він, до речі, був не єдиним із проблисоквими маячками», – розповіла знайома загиблого воїна Євгенія. 

Люди, що здійснювали супровід колони, розуміють і зізнаються, що було порушення з їх боку, адже проблискові маячки заборонено вмикати, однак наполягають, що і протокол було складено не за правилами. Та й ситуація була відмінною від інших – машин було близько 70. 

«Автомайданівці вже який раз добиваються просто по-людськи зробити той супровід і постійно знаходиться якась причина», – додала пані Євгенія. 

На запитання журналістів командиру батальйону патрульної поліції, чому оштрафували водія кортежу, він відповів:

«Я всіх поважаю, але розумієте, якщо буде хаос і бардак, то в нас ніколи порядку не буде».

До слова, ця ситуація викликала хвилю обурення лучан у соцмережах.

Так користувач фейсбука із ніком Naverns Chudakuli відреагував на ситуацію так:

«Це що взагалі за срань така?

Ти ниєш що в тебе немає людей, люди на добровільних засадах перекривають твій провтик (а це саме провтик, бо якщо ти ставишся до особового складу як до лайна, то в тебе люди затримуватись не будуть)

А потім ти їх намагаєшся оштрафувати за це?

Це як називається?

Я там на місці не був, але з розповідей виходить виділити два авто на супровід людей немає, але оштрафувати волонтера то знайшовся додатковий екіпаж?

А потім як роздратували людей (бо ж це все біля цвинтаря під час похорону героя) то знайшлись і екіпажі щоб приїхати "заспокоювати" і в керівництва знайшовся час приїхати», – написав він. 

Відомо, що волонтера, який закривав траурну колону, можуть оштрафувати від 46 до 54 тисяч гривень.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: