Поділитись:

Українські міста стали найкримінальнішими у світі: які саме та чому

П'ятниця, 02 серпня 2024, 05:33
Українські міста стали найкримінальнішими у світі: які саме та чому

Щорічний рейтинг найбільш криміногенних міст світу, складений сербською онлайн-базою даних Numbeo, цього року включив п'ять українських міст. Особливо помітними стали позиції українських міст у списку найкримінальніших міст Східної Європи, де вони посіли перше та друге місця, повідомляє Ми – Україна.

Індекс злочинності, на якому базується рейтинг, відображає загальний рівень злочинності в конкретному місті. Він формується на основі даних та думок інтернет-користувачів, які оцінюють своє відчуття безпеки та рівень занепокоєння щодо можливих злочинів.

Глобальний топ очолює Пітермаріцбург та Преторія у ПАР. Трійку замикає венесуельський Каракас. До «десятки» також увійшли Порт-Морсбі (Папуа-Нова Гвінея), Йоганнесбург (ПАР), Дурбан (ПАР), Порт-Елізабет (ПАР), Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Сальвадор (Бразилія) та Мемфіс (штат Теннессі, США).

Українське Дніпро у світовому рейтингу на 89-у місці, за яким одразу слідує Одеса (90-а сходинка). Харків розмістили на 136-й позиції, Київ - на 152-й, а Львів - на 200-й.

В розрізі міст регіону Східної Європи України утримує «лідерство» рейтингу - найкримінальнішими укладачі рейтингу визнали Дніпро та Одесу (перше та друге місця відповідно). Харків обійняв четверту сходинку, в Київ - шосту. Львів у топі з 28 східноєвропейських міст - на 12 позиції.

Українські міста стали найкримінальнішими у світі: які саме та чому

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів