Nestlé шукає фермерів, які будуть сушити овочі
Компаніяс Nestlé шукає фермерів, готових придбати обладнання для подальшої сушки овочів.
Вже є кілька господарств, які почали сушку спецій, раніше вони працювали з лікарськими травами. Про це повідомив в інтерв'ю propozitsiya.com директор Nestlé в Україні і Молдові Ансгар Борнеманн.
З його слів, Nestlé в Україні найбільше потребує сушених овочах. Наприклад, компанія не купує сиру моркву, а закуповує сушену для спецій або холодних соусів. Також можна говорити про дефіцит сушеної цибулі.
Експерт констатував: в Україні ринок сушених овочів не розвинений. Овочі тільки вирощуються, а переробка відсутня.
"Ми ініціюємо і підтримуємо фермерів у вирощуванні овочів відповідної якості, щоб їх далі можна було сушити. Для цього співпрацюємо з компаніями Bayer, Rijk Zwаan, які крім насіння пропонують фермерам технологію вирощування, радять систему захисту і добрива", – розповів він.
Також Борнеманн повідомив, що є окремий проект щодо часнику. У 2017-му разом з аграріями-партнерами компанія спробує закласти тестові поля часником.
Щодо цибулі, то кілька компаній готові надати насіння українським фермерам, які мають солідний досвід вирощування якісного овоча.
Географія співробітництва з часнику – Західна Україна, цибулі – Південь і Центральна Україна, морква – Центральна Україна і Північна Україна. Трави для компанії вирощують на Півдні.
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?
На «Розетці» продають чипси зі смаком члена та вагіни
Бойову медикиню «Пташку» з «Азовсталі» хейтять в соцмережах, бо погладшала