Які ціни у Луцьку на помідори та огірки для консервації (відео)

Четвер, 01 серпня 2024, 10:38

Нещодавно ми писали про ціни на сезонні овочі, зараз на ринки міста повняться огірками та помідорами. Ці овочі люди все частіше скупляють, аби заготовити смаколики на осінь та зиму.

Скільки ж коштують помідори та огірки для консервації з'ясовувала журналістка телеканалу «Конкурент TV» Ярослава Олексюк у програмі «Базарний день».

Майже на початку одного з ринків Луцька журналісти одразу знайшли точку з помідорами. Продавець запевнив, що усі сорти, які є на прилавку, ідеально підходять для консервації.

«Цікаво, якщо у цього продавця брати кілограм помідорів, то ціна – 30 гривень, а якщо від п'яти кілограмів – 25 гривень. Всі вони волинські, наші, тому має бути дуже смачно», – каже Ярослава.

centerЯрослава Олексюк

У іншого ж продавця цікавились вартістю огірків. Чоловік каже: для консервації підходять, навіть сам випробовував. Проте рецепту не знає, адже усе робила дружина. Ціна за кілограм овочу – 60 гривень. Були у нього й помідори, які виростили у Підгайцях. Але коштують дорожче, ніж у попереднього торговця – 35 гривень за кілограм і оптових знижок немає.

«Огірочки зараз беруть геть мало, бо подорожчали. Не родять, всохли й ціна стрибнула. Був тиждень, що коштували 25 грн/кг. А так більше падіння ціни, напевно, не буде», – пояснив чоловік.

centerОдин з продавців на ринку

Які ж ціни на овочі в інших продавців, та за яким рецептом робити консервацію – у сюжеті.

Нагадаємо: не так давно журналісти з'ясовували, скільки на ринках у Луцьку коштують кавуни та дині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: