Поділитись:

На Христину Соловій склали адмінпротокол за лайку в Чорноморську

Четвер, 01 серпня 2024, 09:15
На Христину Соловій склали адмінпротокол за лайку в Чорноморську

Поліція склала адміністративний протокол на співачку Христину Соловій за те, що вона вжила нецензурну лексику зі сцени фестивалю "Виделкаfest" у Чорноморську.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на організаторів заходу та поліцію Одещини.

Виконавиця звернулася там до публіки, критикуючи колишню назву Чорноморська — Іллічівськ.

"А скажіть, будь ласка, тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром: як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна х*йня", — сказала Соловій.

Зазначають, що ці слова артистки спричинили суспільну дискусію: частина користувачів соцмереж згодні з тим, що потрібно звертати увагу на важливість декомунізації, тоді як інші розкритикували Соловій за лайку. З ролика видно, що серед глядачів були діти.

Позиція організаторів фестивалю

Культурний менеджер фестивалю "Виделкаfest" Сергій Гнезділов поділився, що під час концерту до виконавчої директорки фестивалю підходили депутати міської ради Чорноморська: вони погрожували припинити захід, бо той "ображає жителів Іллічівська".

"Ми пояснили, що місто має іншу назву давним-давно і ми не знаємо, хто такі жителі Іллічівська… «Виделкаfest» справді вважає, що Іллічівськ — це дуже х*йова назва для міста. І ми всіляко підтримуємо декомунізаційні процеси", — наголосив Гнезділов.

Він додав, що команда не вважає, наче на сцені трапилося щось вкрай негативне, адже обсценна лексика давно "легалізована" в нашому суспільстві.

Втім, згодом кілька місцевих жителів написали заяву до поліції за порушення громадського порядку та використання ненормативної лексики в публічних місцях.

Гнезділов додав, що спочатку правоохоронці хотіли скласти адмінпротокол на організаторів фестивалю. Однак у команді "Виделкаfest" пояснили, що артисти самі несуть відповідальність за всі висловлювання зі сцени. Тож поліція запросила до райвідділку Христину Соловій.

"Пролунав, на жаль, мат зі сцени, без дисклеймера. Позиція нашого фестивалю полягає в тому, що ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх", — прокоментував Гнезділов.

Яке покарання загрожує Христині Соловій

На Соловій склали протокол за статтею 173 КУпАП — дрібне хуліганство. Залежно від рішення суду, виконавиці загрожує або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи з відрахуванням 20 % заробітку, або 15 діб адмінарешту. Іронічно, що вирок буде виносити Іллічівський міський суд, який залишив стару назву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів