Доньку Ірини Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози підозрюваному

Середа, 31 липня 2024, 23:49

Адвокат підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон заявив, що її доньку — Софію Семчишин — можуть притягнути до відповідальності за погрози його клієнтові Вʼячеславу Зінченку, пише Hromadske.

«За це її можна притягнути до відповідальності. Вибачте, але за погрози вбивством і розправою можна притягнути до відповідальності. Нехай при мені це скаже. Проти неї буде порушено карну справу», — заявив він.

Також адвокат зазначає, що якщо є відеозапис з погрозами, то він його отримає.Окрім того, сторона захисту фігуранта звернулася щодо посилення його охорони в ізоляторі — хлопцеві вже дали її.

Раніше під час судового засідання Софія Семчишин звернулася до підозрюваного хлопця, звинувативши його у вбивстві Ірини Фаріон.

«Ти згниєш, здохнеш. Ти розумієш, що ти зробив? […] Для тебе має бути Божа кара. Жодного помилування немає бути тобі», — заявила вона.

Детальніше про загибель громадської діячки:

У п'ятницю, 19 липня, невідомий вистрілив у голову 60-річної жінки та зник з місця події. Згодом поліція підтвердила, що потерпілою виявилась Ірина Фаріон.

Лікарі госпіталізували її із пораненням голови.

Тоді почала ширитись інформація про те, що стрільцем був хлопець 20-25 років та ймовірно він чекав на жінку біля виходу з будинку.

Ірина Фаріон померла ввечері того ж дня, від отриманої травми. 

А у четвер, 25 липня, в Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у скоєнні вбивства мовознавиці.

Вчора, 26 липня, суд обрав йому запобіжний захід – 60 днів арешту, без права на заставу. Проте, адвокат підозрюваного В'ячеслава Зінченка повідомив, що вони подаватимуть апеляцію, а сам В'ячеслав запевняє – із Фаріон нічого не робив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: