Заборолівського сільського голову знову підозрюють в корупції

Середа, 26 квітня 2017, 21:33

Заборолівський сільський голова Валерій Боярський суміщає роботу у сільській раді із заняттям посади директора в обслуговуючому кооперативі "7 грудня", який зареєстровано у Заборолі.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Станом на 26 квітня 2017 року Валерій Боярський значиться керівником обслуговуючого кооперативу "7 грудня", а отже, уже півтора року суміщає посаду сільського голови з посадою керівника підприємства.

Згідно із ст. 25 Закону України "Про запобігання корупції", сільським головам заборонено займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту.

Згідно із ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, таке порушення тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5 100 до 8 500 гривень) з конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності чи винагороди від роботи за сумісництвом.

"Конкурент" намагався зв'язатися із Заборолівським сільським головою, щоб отримати від нього пояснення, проте нам так і не вдалося отримати від нього коментар: спочатку він попросив перетелефонувати пізніше, а потім – не брав слухавку.

Нагадаємо: у червні 2016 року Луцький міськрайонний суд вже визнавав винним Боярського Валерія Федоровича у вчиненні корупційного правопорушення за те, що той голосував на сесії за виділення собі премії. Тоді суд призначив йому штраф у 3 400 гривень.