Поділитись:

Сумнівний забудовник у Луцьку хоче звести багатоквартирні будинки

Четвер, 01 серпня 2024, 10:01
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку земельну ділянку на вулиці Ярослава Мудрого (колишня Станіславського) хотіли віддати в оренду сумнівному забудовнику для будівництва житла.

Про це йшлося під час засідання сесії міської ради у середу, 31 липня.

У порядку денному сесії було питання про надання громадянці Бондар Ларисі Феодосіївні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на умовах оренди для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

План земельної ділянки на вулиці Ярослава МудрогоПлан земельної ділянки на вулиці Ярослава Мудрого

Перед голосуванням депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик зауважив, що краще виставити ділянку на аукціон, аби за неї позмагалися усі, а не давати її конкретній людині. Крім того, як він додав, Лариса Бондар має сумнівні зв'язки з іншими недобросовісними забудовниками.

«Колеги, хочу зауважити, що це питання з'являється вже другу сесію поспіль. Ця земельна ділянка вільна, хоч, як нам повідомили на комісії, там немає доїзду. Ми приймали детальний план території по цьому району, там буде багатоквартирна забудова. Тому, мені здається, що ці сім соток краще не давати в оренду, а виставити на аукціон. нехай власники суміжних ділянок, які там є, поборються за право отримати оренду. Ба більше, хочу зауважити, що ця громадянка, яка є заявницею по цій ділянці, вона має зв'язок із фірмою забудовником, що будувала на Даньшина, 14в. Там не були виконані гарантійні зобов'язання, тому маю застереження і прошу не підтримувати питання», – заявляв обранець.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Зауважимо, що забудовниця на вулиці Даньшина, 14в, про яку згадував Хаймик, – Тетяна Гажула. Жінці дали, так би мовити, дозвіл звести багатоповерхівку в обмін на житло для військових у цій будівлі. Гажула навіть надіслала гарантійний лист, що зобов'язується передати на баланс міста квартири в обсязі 8% від житлових площ будинку. Цим гарантійним листом свого часу й розмахував під час сесії тоді ще депутат, а зараз міський голова Ігор Поліщук. Мовляв, «колеги, голосуйте, тут житло воїнам дадуть». Колеги ж проголосували, але житла військові так і не побачили.

Пані Лариса, про яку і згадував Хаймик, згідно з даними аналітичної системи YouControl, є засновницею обслуговуючого кооперативу «Двір 3» разом із Віталієм Доскачем. Останній під час будівництва багатоповерхівки на Даньшина, 14в, мав довіреність від Тетяни Гажули представляти її інтереси, бо сама жінка була за кордоном. Лариса Бондар є засновницею ще одного кооперативу – ОК «Двір 2». Саме цей кооператив під керівництвом пані Бондар звертався у міську раду з проханням прийняти у міську комунальну власність зливову каналізаційно-насосну станцію, збудовану для багатоповерхівки Тетяни Гажули на Даньшина.

Рішення міської ради, яким приймали каналізаційно-насосну станціюРішення міської ради, яким приймали каналізаційно-насосну станцію

Після виступу Валентина Хаймика обранці взялись голосувати й рішення таки не підтримали.

Нагадаємо: у Луцьку на перехресті вулиць Володимирська та Львівська вже кілька місяців без дозвільних документів ведеться будівництво житлових та торгово-офісних приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів