У Луцьку створять нову установу – ветеранський хаб

Середа, 31 липня 2024, 12:39

У Луцьку створять комунальну установу «ХАБ ВЕТЕРАН».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 31 липня.

Разом з тим депутати одразу затвердили й статут хабу. Зауважимо, що ще у грудні 2023 року на це передбачили 20 мільйонів гривень у бюджеті громади. Відкрити ж його мають в районі ЛПЗ, на вулиці Климчука Сергія, 7 (колишня Бенделіані), у приміщенні площею 1000 м2.

«Основною метою створення комунальної установи «ХАБ ВЕТЕРАН» є забезпечення підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, сприяння поверненню до активного повноцінного життя у суспільстві, зміцнення/відновлення родинних та суспільно корисних зв’язків, підтримки стану здоров’я», – йдеться у пояснювальній записці.

Завдань в установи, направду, чимало. Серед них:

  • забезпечення взаємодії з органами влади, ветеранськими, волонтерськими та іншими громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами при розв'язанні питань лікування, реабілітації, соціального захисту, земельних та житлових питань, юридичної підтримки, соціальної та психологічної адаптації отримувачів послуг;
  • збір та обробка інформації щодо проблемних питань та потреб отримувачів послуг;
  • підготовка пропозицій та участь у розробці проєктів цільових програм з метою розв'язання проблемних питань та потреб отримувачів послуг;
  • участь у реалізації бюджетних програм, спрямованих на забезпечення соціального захисту отримувачів послуг;
  • моніторинг стану розв'язання проблемних питань та потреб отримувачів послуг;
  • комунікація з громадськістю, медіа, органами влади щодо розв'язання проблемних питань та потреб отримувачів послуг;
  • співпраця з українськими та іноземними фізичними і юридичними особами приватної та державної форми власності з метою реалізації основних завдань і цілей Установи;
  • участь в організації заходів з забезпечення реалізації переходу від військової служби до цивільного життя;
  • здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи та надання юридичних консультацій отримувачам послуг.

Підкреслимо, що поки не запрацює основний хаб на вулиці Климчука Сергія, працюватиме тимчасовий хаб на проспекті Волі, 23.

Депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився:

«Коли розпочнеться діяльність ветеранського хабу?» – запитав обранець.

centerМихайло наход

Як зазначили під час сесії: з серпня має запрацювати тимчасовий хаб на проспекті Волі. над відкриттям основної установи досі працюють. Зокрема, до кінця серпня мають закінчити розробку проєктно-кошторисну документацію, обговорити її та вже розпочати роботи.

Очолити ж хаб має радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський. Окрім того, директор хабу має набрати штат працівників.

Довідково:
Тарас Сасовський до повномасштабного вторгнення багато років працював у Польщі, згодом організував власний бізнес. Тарас займався паверліфтингом, військового ж досвіду не мав.
Після 24 лютого 2022 року повернувся в Україну та став на захист батьківщини в складі 53-го батальйону 100-ї окремої бригади ТРО. На службі Тарас Сасовський став стрільцем, потім кулеметником, командиром відділення гранатометників.
В боях під Бахмутом втратив частину обох ніг, але не втратив бажання жити, рухатись далі та допомагати іншим. Нині він отримав протези та проходить реабілітацію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: