Поділитись:

Штат служби у справах дітей у Луцьку вдвічі збільшать

Середа, 31 липня 2024, 13:51
Штат служби у справах дітей у Луцьку вдвічі збільшать

У Луцьку збільшать штат служби у справах дітей на 17 людей. Зараз там працює 12 фахівців.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії міськради у середу, 31 липня. 

Закони України «Про охорону дитинства» та «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» регламентують кількість працівників служби. Наприклад, на кожну тисячі дітей у районі у штаті має бути один працівник, у місті ж на кожні дві тисячі. Тобто якщо у місті проживає 10 тисяч дітей, якими опікується служба, то у штаті має бути п'ять працівників. 

«Один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, які проживають у районі, та не більше ніж на дві тисячі дітей, які проживають у місті. З урахуванням зазначеного, кількість штатних одиниць Служби у справах дітей Луцької міської ради має складати 29 одиниць (необхідно додатково збільшити штатну чисельність Служби у справах дітей Луцької міської ради на 17 штатних одиниць)», – йдеться у пояснювальній записці.

Зауважимо, що таке рішення ухвалюють на виконання рішення суду. Ще у листопаді 2023 року заступник керівника Волинської обласної прокуратури позивався до міської ради. Він просив визнати протиправною бездіяльність міськради та зобов'язати її вчинити дії, аби кількість працівників відповідала нормам законодавства. 

Ще у п'ятницю, 26 липня, під час засідання профільної комісії міськради очільник Служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган зазначав: штат збільшуватимуть поступово й одразу найняти 17 працівників не зможуть. Адже це, з його слів, може паралізувати роботу служби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів