На Карпенка-Карого у Луцьку завершили ремонтувати частину каналізації і відновили рух (фото)

Вівторок, 30 липня 2024, 14:25

У Луцьку на вулиці Карпенка-Карого завершили ремонтувати першу частину каналізаційного колектора та відновили рух транспорту цією ділянкою.

Про це інформує Луцька міська рада.

«КП «Луцькводоканал» завершив ремонт першої половини найбільш проблемної ділянки каналізаційного колектора, від роботи якого залежить водопостачання та водовідведення в оселях 70 тисяч споживачів, а також безпека учасників дорожнього руху. Це саме та ділянка ремонту, яка пролягала через проїжджу частину. Несправність колектора несла загрозу життю мешканців громади через безпеку водовідведення, пошкодження транспорту та була чинником багатьох аварій на мережах», йдеться у повідомленні.

Перебіг проведення ремонтних робіт показав – частина старого колектора фактично провалилась, оскільки товщина труби залізобетонного колектора стала в 10 разів тоншою. Планово товщина становить - 10 см, а під час виконання ремонтних робіт вона вже сягала близько 1 см. Уся конструкція трималась лише завдяки ґрунту.

«Від початку червня і до середини липня за півтора місяця були виконані всі роботи на першій половині проблемної ділянки. Нині труба колектора санована, все герметично закрите відповідно до діючих стандартів. Продовж двох днів тривали асфальтно-відновлювальні роботи для відкриття руху проїжджою частиною», – додають у міськраді.

Зараз КП «Луцькводоканал» виконує роботи на іншій ділянці. Це теж непроста локація під шляхопроводом, через яку іде ряд доріг і яка є складнішою з технічного погляду, бо пропускає більше стоків. Аби убезпечити лучан від проблем із водовідведення та водопостачанням «Луцькводоканал» виконає роботи якнайшвидше.

Повністю завершити ремонт планують у вересні.

Нагадаємо: у Луцьку знайшли причину постійних підтоплень вулиць під час проливних дощів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: