У Львові затримали 31-річного шахрая з Волині

Вівторок, 30 липня 2024, 14:09

У Львові правоохоронці повідомили 31-річному волинянину про підозру в шахрайстві при «торгівлі» автозапчастинами.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомили на фейсбук-сторінці поліції Волинської області.

Як встановили правоохоронці, 31-річний мешканець Волинської області розміщував на торговельних платформах та у соціальних мережах оголошення з пропозиціями продажу автозапчастин та колісної техніки. Проте, насправді товару в наявності у «підприємця» не було, а грошові кошти, отримані від «клієнтів», він привласнював.

Зловмисника викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Правоохоронці задокументували кілька фактів незаконної діяльності шахрая, внаслідок чого один з його «клієнтів», який мав намір придбати запчастини до автомобіля, зазнав збитків на суму майже 170 тисяч гривень, а інший, який хотів придбати мінітрактор, позбувся понад 60 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: