У Луцьку засновника благодійного фонду оштрафували за переправлення 13 ухилянтів

Вівторок, 30 липня 2024, 12:30

Луцький міськрайонний суд виніс вирок президенту благодійного фонду «Разом у майбутнє ЮА» та його спільниці за організацію незаконного переправлення 13 чоловіків за кордон – їм призначили по майже 500 тисяч гривень штрафу.

Про це пише Zaxid.net.

Як стало відомо з вироку суду, президент благодійної організації «Разом у майбутнє ЮА» Анатолій Нестеренко сприяв незаконному переправленню 13 військовозобов’язаних через державний кордон України із серпня по грудень 2023 року. Зокрема, за даними слідства, обвинувачений разом зі спільницею Мариною Дейнеко скерував до Волинської ОВА листи з проханням забронювати понад десять чоловіків, аби вони могли виїхати за кордон і привезти гуманітарні вантажі для фонду. Відтак, 13 псевдоволонтерів незаконно перетнули кордон і не повернулись в Україну.

Двоє обвинувачених уклали угоду про визнання винуватості з прокурором.

Суддя Ігор Ясельський визнав Анатолія Нестеренка винним за ч. 2 ст. 332 та за ч. 1 ст. 366 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою щодо кількох осіб; службове підроблення) й призначив 449 990 грн штрафу без права обіймати посаду керівника благодійних організацій на один рік. Марина Дейнеко також отримала 449 990 грн штрафу.

Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: