На Володимирській у Луцьку – незаконне будівництво, – депутат (фото)

Вівторок, 30 липня 2024, 12:15

У Луцьку на перехресті вулиць Володимирська та Львівська вже кілька місяців без дозвільних документів ведеться будівництво житлових та торгово-офісних приміщень.

Про це інформує депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик на своїй сторінці у фейсбук.

«В реєстрі будівельної діяльності станом на сьогодні немає діючого повідомлення про початок будівельних робіт, тобто це самочинна забудова», – пише обранець.

centerВалентин Хаймик

Він додає, якщо подивитись на містобудівні умови, то виникає ще ряд запитань:

  1. Чи це нормально, коли на землі для будівництва житлового будинку по факту будують комерцію?
  2. Чи це в межах норм, коли на 10 сотках площа забудови – 8 соток?

centerПриміщення на перетині вулиць Володимирської та Львівської

centerПриміщення на перетині вулиць Володимирської та Львівської

Проте, зі слів Хаймика, все стає зрозуміло, коли «копнути глибше» і знайти власника цієї землі. За інформацією депутата, землею володіє такий собі Ковальчук Віктор Вʼячеславович.

«Це вже не перший його подібний обʼєкт... Минулого року цей чоловік збудував подібні приміщення на проспекті Відродження, 47-53. Знаю, що там також є питання щодо відсотка забудови на земельній ділянці. Але більшу ясність в тому, чому ж ці люди будують все без проблем, без дозволів, дає той факт, що цей же Ковальчук Віктор Вʼячеславович мав звʼязок з обʼєктами в Старому місті на Кафедральній, 13, і Драгоманова, 15, де, як вже відомо, є інтерес ляльководів мера з «Директорії», – пояснює Валентин Хаймик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над підземеллями у Старому Луцьку будують офіси без дозволів

centerприміщення на проспекті Відродження. Осінь 2023 року

centerПриміщення на проспекті Відродження. Липень 2024 року

Тому тут пазл, зазначає депутат, складається повністю: мер Поліщук для свого оточення і своїх босів всіма силами сприяє в здійсненні будівництва (і не завжди законного), закриває очі на це все, бо ж це для своїх.

«Знаю, що багато інших людей вже на етапі затвердження містобудівних умов мають значні труднощі. Думаю, що це через те, що вони, напевно, не входять в мерське оточення, або ж проєкт «озеленення» недостатньо пропрацьований», – каже обранець.

Окрім того, Валентин Хаймик має звернутися з цього приводу до правоохоронців, аби вже ті дали свою оцінку.

Нагадаємо: мер Ігор Поліщук, ймовірно, допоміг фітнес-тренеру, який за даними власних джерел журналістів, тренував його ще донедавна, відкрити власний бізнес в одному з парків Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: