Поділитись:

Стягнули майже 2 млн: на Волині підприємство не платило оренду за землю

Понеділок, 29 липня 2024, 16:24
Стягнули майже 2 млн: на Волині підприємство не платило оренду за землю

На Волині підприємство не платило кошти за оренду землі з 2020 року.

Про це інформують в пресслужбі обласної прокуратури.

За втручання прокуратури до місцевого бюджету Локачинської селищної ради повернуто майже 2 млн грн не сплаченої орендної плати за землю

Господарський суд Волинської області задоволив позовні заяви Володимирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Локачинської селищної ради про стягнення із суб'єкта господарювання майже 2 мільйонів гривень безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування двома земельними ділянками.

Прокурори встановили, що з червня 2019 року приватне підприємство орендувало дві земельні ділянки комунальної власності з видом угідь «пасовища» загальною площею понад 48 гектарів.

Із вересня 2020 року, з метою обробітку земель, товариство зареєструвало в Державному земельному кадастрі зміну виду угідь з пасовищ на ріллю, але орендну плату продовжувало платити, як за пасовища – в чотири рази меншу.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в судовому порядку домоглися сплати підприємством у місцевий бюджет майже двох мільйонів гривень безпідставно збережених коштів орендної плати.

Рішення суду виконане, кошти надійшли на рахунки селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів