На Волині п'яний водій мотоблока кинув хабар у багажник службового авто (фото)

Понеділок, 29 липня 2024, 12:13

У Ковельському районі нетверезий водій мотоблоку, якого зупинили за їзду без номерних знаків, спробував відкупитися від правоохоронців й підкинув у багажник службового авто 4800 гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ковельського районного управління поліції.

У суботу, 27 липня, поліцейські відділу реагування патрульної поліції у селищі Голоби зупинили мотоблок марки «Кентавр», який рухався без номерних знаків. Ним керував 41-річний місцевий житель.

Під час перевірки документів та в процесі спілкування з водієм правоохоронці помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного спʼяніння. Працівники поліції запропонували чоловіку пройти тест на освідування на місці зупинки, на що він погодився. Результат виявився позитивним – 0,95 проміле.

Аби уникнути відповідальності, водій надав поліцейським неправомірну вигоду, поклавши до багажника службового автомобіля 4800 гривень.

Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Цей епізод ппатрульні зафіксували на нагрудну камеру.

Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі розпочали кримінальне провадження (ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Також на чоловіка поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: