Поділитись:

3 найпопулярніші міфи про каву: дієтологи попередили, чому не можна вірити

Вівторок, 30 липня 2024, 04:49
3 найпопулярніші міфи про каву: дієтологи попередили, чому не можна вірити

Попри популярність кави, про неї ходить безліч міфів, і буває складно зрозуміти, які з них правда.

Дипломовані дієтологи Медді Паскуаріелло і Роксана Ехсані виділили 3 міфи про каву, з якими вони стикаються найчастіше, пише УНІАН.

3 міфи про каву, розвінчані дієтологами

Міф №1: "Кава шкідлива". Поки ви дотримуєтеся дієтичних рекомендацій і споживаєте не більше 400 міліграмів кофеїну, або близько чотирьох чашок кави на день, "вам нема про що турбуватися, і це, ймовірно, приносить вам користь", кажуть дієтологи. Вказується, що кава багата на поліфеноли, антиоксиданти, які, як було виявлено, запобігають розвитку деяких хронічних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання.

Міф №2: "Не варто пити каву зранку". Дієтологи насправді рекомендують своїм клієнтам вживати каву до полудня, бо піковий ефект кофеїну може відчуватися до шостої години та потенційно впливати на сон людини. При цьому фахівці радять спочатку випити склянку води.

Міф №3: "Понад дві чашки кави на день - це занадто багато". За словами дієтологів, випити дві-три чашки до полудня безпечно. Дієтологи наполягають на важливості не забувати їсти, оскільки кофеїн пригнічує апетит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів