Поділитись:

Лікар пояснив, як правило харчування 30-30-30 може допомогти скинути вагу

Понеділок, 29 липня 2024, 02:41
Лікар пояснив, як правило харчування 30-30-30 може допомогти скинути вагу

Боротьба із зайвою вагою часом виснажує, але тільки якщо ви не знаєте цього правила.

Про це пише УНІАН.

Дієти вже давно стали популярним підходом до досягнення і підтримки здорової ваги. Тоді як деякі дієти зосереджені на збалансованому харчуванні та стійких звичках, інші потрапляють до категорії химерних, що обіцяють швидкі результати за рахунок екстремальних заходів.

Видання She Finds пише, що такі дієти можуть бути привабливими, але не можуть забезпечити довгостроковий результат або користь для здоров'я.

Доктор Едмонд Хакімі розповів про правило харчування 30-30-30. За його словами, ця дієта може допомогти завдяки збалансованому складу макроелементів, споживанню білків, корисних жирів і вуглеводів.

Чи може дієта 30-30-30 допомогти у втраті ваги

Хакімі зазначає, що правило харчування 30-30-30 структурує прийоми їжі зі співвідношенням макроелементів: 30% білків, 30% жирів і 30% вуглеводів. Решту 10% зазвичай відводять під інші необхідні поживні речовини або можуть бути скориговані залежно від індивідуальних потреб.

"Забезпечуючи збалансоване споживання білків, жирів і вуглеводів, цей метод допомагає підтримувати стабільний рівень енергії протягом дня. Такий баланс дає змогу запобігти стрибкам і перепадам цукру в крові, які часто призводять до тяги до їжі та переїдання. Відомо, що підвищене споживання білка сприяє насиченню. Він допомагає почуватися ситим протягом тривалішого часу, знижуючи ймовірність переїдання. Крім того, білок має вищий термічний ефект, тобто ваш організм спалює більше калорій під час перетравлення білка, порівняно з жирами та вуглеводами", - пояснив Хакімі.

Що стосується здорового споживання жирів і вуглеводів, то, за його словами, "жири мають вирішальне значення для різних функцій організму, і якщо їх вживати в правильних пропорціях, вони можуть допомогти в підтримці здорового метаболізму", а "виділяючи 30% споживаних вуглеводів, ви забезпечуєте себе достатньою кількістю енергії для повсякденної діяльності та фізичних вправ, що є важливим компонентом втрати ваги".

Чи всім підходить правило харчування 30-30-30

За словами Хакімі, ця дієта, найімовірніше, не підійде спортсменам або людям, які ведуть активний спосіб життя, "може знадобитися більш високе споживання вуглеводів, щоб підтримати свої енергетичні потреби". Людям із певними захворюваннями, "наприклад, із хворобами нирок, може знадобитися обмежити споживання білка". Вегетаріанцям або веганам "може знадобитися знайти альтернативні джерела білка і жирів, які відповідають їхньому дієтичному вибору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів