Поділитись:

Один із співзасновників WOG продав свою частку в компанії

Середа, 26 квітня 2017, 13:51

Один із найвпливовіших бізнесменів Львівщини, колишній народний депутат від "Нашої України",власник ФК "Карпати" та телеканалу "ZiK" Петро Димінський вийшов із співзасновників мережі WOG.

Про це пише "Економічна правда".

Як зазначається, вихід Димінського ознаменувався зміною компанії, що управляє цими заправками: в лютому 2017 на місце ТОВ "ВОГ Ритейл" (ЄДРПОУ 37821544), в якому Димінському опосередковано належало 25 %, прийшло ТОВ "ВОГ Рітейл" (ЄДРПОУ 38740702). Зараз її контролюють Степан Івахів, Сергій Лагур і діти загиблого Ігоря Єремеєва - Роман і Софія.

"За внутрішньою акціонерною угодою, особа, що вирішила продати свою частку, зобов'язаний запропонувати її до викупу партнерам. Петро Петрович вирішив вийти, інші викупити його пакет не відмовилися", – пише "Економічна правда", посилаючись на джерело у групі..

Цю інформацію підтвердив СЕО WOG Сергій Корецький.

"В кінці минулого року Петро Петрович Димінський вийшов зі складу учасників компанії WOG. Це було його рішення. Розмова про це (про вихід Димінського, – ЕП) йшла всередині групи ще при живому Ігорі Єремеєві", – сказав Корецький.

Також, за даними ЕП, Димінський вийшов тільки з нафтового бізнесу групи компаній "Континіум".

Довідково:

"Континіум" — холдингова компанія, яка координує низку бізнес-проектів в Україні. Створена у 1992 році Ігорем Єремеєвим та Степаном Івахівим.

Мережа АЗС під брендом WOG, що входить до групи компаній "Континіум", є найбільшою в країні і налічує понад 500 комплексів у всіх областях, а також 32 нафтобази. Окрім компанії WOG, туди входять також компанії "КОМО", ЗАТ "Галичина", гіпермаркет "Там Там" та ряд інших активів.

Петро Димінський – колишній народний депутат від "Нашої України", один із найвпливовіших бізнесменів Львівщини. У 90-х роках був бізнес-партнером Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. Останні десять років відійшов від активної політичної діяльності та багато часу приділяє футбольному клубу "Карпати", почесним президентом якого є. Димінський – власник львівського телеканалу ZiK. Forbes у 2015 році оцінив його статки у $103 млн.

Степан Івахів – народний депутат України, депутатська група "Воля народу", один із засновників групи компаній "Континіум", найближчий соратник Ігоря Єремеєва. Forbes у 2015 році оцінив статки Івахіва у $93 млн.

Сергій Лагур – бізнесмен, один із колишніх акціонерів банку "Надра" та член його спостережної ради, президент Федерації тенісу України. Forbes у 2015 році оцінив статки Лагура у $93 млн.

Надрукувати
мітки:
коментарів