Поділитись:

Фіскали пояснили волинським аграріям умови оподаткування на 2016 рік

Середа, 03 лютого 2016, 09:51
Фіскали пояснили  волинським аграріям умови оподаткування на 2016 рік

З 2016 року аграрії частково спрямовуватимуть певну суму ПДВ в бюджет, у зв'язку з ухваленням Закону України №909.

Залежно від виду продукції, аграрії спрямовуватимуть на спеціальні рахунки від 15 до 80 відсотків сум ПДВ. Водночас, певна сума податку на додану вартість надходитиме в державний бюджет. Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

"Це той необхідний компроміс між державою та сільськогосподарськими виробниками, який дозволить певною мірою збалансувати бюджет, а аграріям протягом року адаптувати свою діяльність до повного переходу на режим оподаткування без пільг" - наголосив на зустрічі з представниками аграрного бізнесу Волині перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що Державна фіскальна служба, яка лише виконує податкове законодавство, поважає право платників на критику дій органів ДФС, однак не встановлює законодавчі умови чи правила, за якими працює бізнес.

"Разом з тим, як представники служби, яка відповідає за стан надходжень платежів до бюджетів всіх рівнів, ми розуміємо, що будь-які пільги для бізнесу не лише створюють нерівні конкурентні умови, а й сприяють зловживанням у сфері оподаткування", – вважає Чуй.

Як відомо, з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24.12.2015р. №909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році".

Відповідно до положень цього закону, позитивна різниця між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду спрямовується:

  • по операціях із сільськогосподарськими товарами/послугами, крім операцій із зерновими та технічними культурами та операцій з продукцією тваринництва до Державного бюджету України - 50 відсотків, на спеціальні рахунки, - 50 відсотків;
  • по операціях із зерновими та технічними культурами до Державного бюджету України - 85 відсотків, на спеціальні рахунки - 15 відсотків;
  • по операціях із продукцією тваринництва до Державного бюджету України - 20 відсотків, на спеціальні рахунки, - 80 відсотків.
Надрукувати
мітки:
коментарів