Зеленський підписав закони про пільговий імпорт енергообладнання

Субота, 27 липня 2024, 11:44

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, що передбачають скасування ПДВ і мита на ввезення енергообладнання.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради, пише «Інтерфакс-Україна».

На картках законопроєктів №11258 і №11259, ухвалених українським парламентом 16 липня, зазначено, що вони повернуті з підписом глави Української держави 26 липня.

Народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі уточнив, що в підписаних законах є поправки щодо звільнення від мита і ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики: електрогенераторного устаткування; устаткування для вітро- і сонячної генерації; акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності).

«Також є обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам і моя правка про звільнення тактичних навушників для військових», – додав він.

Як повідомлялося, 16 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 і №11259 про надання пільг із мита і ПДВ на ввезення на митну територію України обладнання. Це стосується електрогенераторного обладнання; обладнання для вітру та сонячної генерації; акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності), обладнання для протимінної діяльності, обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: