Смачна і ніжна кукрудза за 5 хвилин: рецепт

Субота, 27 липня 2024, 06:50

Як приготувати смачну та ніжну кукурудзу за 5 хвилин.

Влітку багато хто з нас обожнює посмакувати кукурудзою, але на її приготування так не хочеться витрачати багато часу. Тож, як правильно обрати кукурудзу, щоб вона точно виявилась смачною, та як прискорити час її варіння, пишуть Новини Ю.

Для того, щоб кукурудза після приготування була смачною, спершу слід дуже ретельно підійти до її вибору. А для цього необхідно дотримуватися цих легких експертних порад. Зокрема, кукурудзу слід купляти виключно в качанах, тому що, як стверджують експерти, згодом після зрізування зерна стають набагато твердішими та крохмалистими. Крім того, така натуральна обгортка здатна якнайдовше захищати кукурудзу від початку процесу старіння. Також слід звернути увагу на стан листя. Воно повинно бути без пошкоджень та мати зелений колір.

До того ж рекомендується звертати увагу і на саму вагу кукурудзи. Наприклад, якщо брати декілька качанів приблизно однакового розміру, то той, який найтяжчий, і буде наймолодшим та найсвіжішим, тому що молоді зернятка всередині містять сік.

Як стверджують експерти, найпростіше визначити зрілість кукурудзи можна за її чубчиком. Якщо він коричневого кольору та вже сухий, то кукурудза стара. Тому в основному молодий качан має зеленого або жовтого кольору чубчик та трішки липкий і вологий на дотик.

Класичний рецепт приготування кукурудзи

Кукурудзяні качани спершу необхідно опустити у киплячу воду. Зазвичай воду не рекомендується солити ні перед початком, ні в процесі приготування, оскільки це зробить зерна твердими. Проте сіль можна додати за 3-5 хвилин до завершення приготування або ж вже перед подачею на стіл.

Для того, щоб отримати ніжні та цукрові зерна, варто додати у воду трішки вершкового масла та цукор. Також не рекомендується варити кукурудзу на великому вогні та після того, як вода закипить, вогонь слід трішки зменшити. Зверніть увагу, що після того, як кукурудза охолоне, її зерна починають твердішати, через це її краще споживати одразу ще теплою.

Приготування кукурудзи за 5 хвилин

Спершу натріть качани кукурудзи сіллю. Також можна додавати й інші спеції за смаком. Після цього необхідно покласти кукурудзу в звичайний поліетиленовий пакет і поставити у мікрохвильову піч. А далі включіть її на повну потужність. Приблизно через 5-7 хвилин обережно вийміть пакет із кукурудзою та перекладіть її на тарілку. За бажанням можна зверху покласти шматочок вершкового масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: