Поділитись:

Як зробити свою психіку стійкішою до стресу

Субота, 27 липня 2024, 00:05
Як зробити свою психіку стійкішою до стресу

Експерти розповіли як зробити свою психіку набагато стійкішою.

Психічна сила дуже важлива для загального благополуччя й успіху в житті. Однак багато хто з людей більше уваги приділяють фізичній підготовці, і важливість психічного здоров'я часто не береться до уваги, пише УНІАН.

Наукові дослідження показали, що психічну силу можна розвивати і покращувати з плином часу. Експерти дали практичні поради, як стати психічно сильними і відкрити ключ до більш стійкого і повноцінного життя:

Виявлення та усунення негативних психічних звичок. Це може бути почуття жалості до себе, роздуми про минуле, невдоволення успіхами інших. Психотерапевт Емі Морін наголосила, що відмова від шкідливих психічних звичок так само важлива, як і розвиток хороших.

Культивування позитивних звичок. Зокрема, фахівці радять практикувати вдячність, займатися медитацією усвідомленості, ставити і досягати цілей, займайтеся спортом.

Використання сили внутрішнього діалогу. Ваш внутрішній діалог відіграє вирішальну роль у психічній силі. Дослідження показали, що підтримувальні думки можуть істотно вплинути на психічне здоров'я і стійкість. Методи поліпшення внутрішнього діалогу включають у себе боротьбу з негативними думками, використання позитивних тверджень і більш збалансоване переосмислення ситуацій.

Турбота про себе. Це включає в себе достатній сон, підтримання збалансованої дієти, регулярну фізичну активність і практику методів управління стресом. Учені довели, що нехтування турботою про себе може призвести до вигоряння та зниження розумової стійкості.

Розвиток емоційного інтелекту. Встановлено, що люди з вищим ЕІ, як правило, мають кращі результати в галузі психічного здоров'я та більшу стійкість. Щоб поліпшити емоційний інтелект, практикуйте самосвідомість, розвивайте емпатію, працюйте над емоційною регуляцією та покращуйте соціальні навички.

Прийняття дискомфорту. Психічна сила часто вимагає виходу із зони комфорту. Дослідження показують, що отримання нового досвіду може зміцнити нервові шляхи і поліпшити когнітивну гнучкість. Щоб прийняти дискомфорт, пробуйте нові види діяльності, поступово долайте страхи, ставте складні, але досяжні цілі та вчіться на невдачах.

Встановлення міцних соціальних зв'язків. Це життєво важливо для психічного здоров'я і стійкості. Щоб зміцнити соціальні зв'язки, зосередьтеся на розвитку значущих стосунків, практиці активного слухання, пропозиції підтримки іншим і приєднанні до груп або спільнот зі спільними інтересами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів