Поділитись:

Доставка охолодженої їжі: які сучасні технології у харчуванні школярів можуть впровадити у Луцьку

П'ятниця, 26 липня 2024, 19:52
Доставка охолодженої їжі: які сучасні технології у харчуванні школярів можуть впровадити у Луцьку

Волинська ОВА планує перейняти сучасні підходи в організації шкільного харчування від колег з Бучі.

Про це повідомили на сторінці адміністрації у фейсбуці.

«Разом із своїм першим заступником Сергієм Мовенком та начальницею управління освіти й науки Волинської ОДА Наталією Матвіюк начальник ОВА Юрій Погуляйко сьогодні, 26 липня 2024 року, відвідали першу в Україні Фабрику-кухню «Готуїмо», що розташована у місті Буча Київської області», – йдеться у дописі.

Цей проєкт реалізували з метою забезпечення дітей здоровим харчуванням у рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Розпочала роботу фабрика вкінці минулого року.

Сьогодні це окреме потужне підприємство, де здійснюється приготування, шокове охолодження (при температурі 3°С) готових страв та доставка їжі в охолодженому вигляді до навчальних закладів.

Юрій Погуляйко також оглянув масштаби проєкту, потужності, обладнання та атмосферу технологічності та раціоналізації.

За його словами, реформа шкільного харчування набирає більших обертів на території всієї України, а потреба в модернізації інфраструктури харчування здобувачів освіти на Волині також є.

«Тож переймали досвід, аби реалізувати такі сучасні підходи в організації шкільного харчування і у нашій області. Окрім цього, це зміна стандартів шкільного харчування на краще, бо мова про сучасний виробничий комплекс, який дозволить забезпечити наших дітей смачною, корисною та натуральною їжею», – зазначив очільник області у фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів