Поділитись:

Краса потребує праці: волинян кличуть на прибирання у Ківерцівський нацпарк

П'ятниця, 26 липня 2024, 18:50
Краса потребує праці: волинян кличуть на прибирання у Ківерцівський нацпарк

Волинян кличуть у Ківерцівський національний парк, щоб прибрати територію.

Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» запрошує усіх небайдужих громадян долучитися до третього Всеукраїнського маршу прибирання, який проводиться на території Парку за ініціативи ГО «UAnimals».

Про це повідомили на сторінці нацпарку «Цуманська пуща» в фейсбуці.

«Сміття калічить і вбиває тварин, нищить довкілля загалом. Тому ми закликаємо вийти на марш прибирання та потурбуватися про частину країни, де живемо», – йдеться у повідомленні.

Коли? 27 липня на 10.00 год.

Де? Заплава річки Путилівка поблизу с. Мочулки.

Хто? Волонтери, організовані ГО «UAnimals», працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та усі небайдужі громадяни.

Для чого? Це мальовниче місце зона регульованої рекреації та використовується місцевими мешканцями для відпочинку. Але одночасно на заплаві гніздиться величезна кількість навколоводних птахів (мартини, крижні, лебеді тощо). Сюди на водопій приходять парнокопитні тварини, які живуть у Цуманських лісах (олені, козулі, дикі кабани). Люди, які тут відпочивають, залишають після себе сміття, що забруднює довкілля. Це скляні та пластикові пляшки, торбинки, вологі серветки та інший непотріб. Все це зносить вітром у воду. Сміття, з часом розкладаючись, потрапляє в організм диких мешканців цих територій і підземні джерела. Пластик та торбинки, як інколи спостерігають працівники Парку, шкодять тваринам, намотуючись на роги чи лишаючись на ногах, оскільки ті копитом проколюють пластикові пляшки і не можуть їх зняти. Тому прибирання цієї території дуже важлива акція!

Працівники нацпарку закликають долучатися та допомогти рятувати природу від людського невігластва та недбалості.

«Приходьте самі, беріть зі собою друзів і дітей. Нехай кожен і кожна вчаться турбуватися про свій дім!», – повідомили у дописі.

Контактний телефон координаторів від Парку: 0673328473.

Відео з особистого архіву директора Парку Віталія Деркача:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів