Поділитись:

Що буде з опаленням в блекаут у Луцьку

П'ятниця, 26 липня 2024, 15:47
Що буде з опаленням в блекаут у Луцьку

Стало відомо, чи буде опалення в оселях у лучан у випадку блекаутів.

Функціонування котелень Луцької громади у випадку відключень електроенергії у зимовий період будуть забезпечувати за допомогою дизель-генераторів. Також в місті лагодять основні аварійні ділянки теплотраси, щоб уникнути перебоїв із постачанням тепла й гарячої води, – пише ВСН.

Про це розповів речник комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

«Через аварійні відключення, через відключення світла згідно графіку, чи у випадку блекаутів опалення в доміках лучан не зникне. Ще минулого року ми забезпечили всі котельні генераторами. Частково завдяки міжнародній підтримці, а частково завдяки закупівлям нашого засновника Луцької міської ради», - сказав він.

За словами Антона Безносикова, хоч тепло під час масових відключень світла в оселях лучан не зникне, проте температура не буде дуже високою. Є ще один мінус - гарячої води під час блекаутів не буде.

Також речник розповів, як Луцьк готується до наступного опалювального сезону.

«Щодо підготовки до наступного опалювального сезону, то на це міжсезоння «Луцьктепло» запланувало заміну 8 кілометрів трубопроводів на найбільш зношених аварійних ділянках.

Підприємство залучає і підрядників, і виконує роботи своїми силами у співвідношенні 50 на 50. Також ведуться роботи на котельнях і центральних теплових комплексах. Проводяться планові ремонтні роботи. Підготовка до зими триває», - підсумував речник комунального підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів