Поділитись:

На депутата Луцькради поскаржилися через утиски прав ЛГБТ

Вівторок, 30 липня 2024, 16:06
На депутата Луцькради поскаржилися через утиски прав ЛГБТ

На депутата Луцької міської ради Романа Кравчука поскаржились через нібито утиски прав та свобод ЛГБТ.

Про це йшлося у п'ятницю, 26 липня, під час засідання профільної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, на якій побували й журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Нагадаємо, що мова йде про ситуацію, яка склалася ще 13 червня у Луцьку з креативною агенцією Partyzan. Працівники компанії перші на Волині відкрито підтримали ЛГБТ-спільноту у місяць прайду (місяць гордості та підтримки спільноти, відзначається у червні, – ред.). Вони повісили веселковий прапор й наклеїли такі ж стікери на вікнах.

Проте довго провисіти стягу та наліпкам не вдалося. На агенцію покотилася хвиля хейту, тому прапор вирішили зняти. Згодом невідомі посеред ночі замалювали й веселкові стікери із написом «рівність». З цього приводу керівництво агенції звернулося у правоохоронні органи та до омбудсмена. Додамо, що поліція уже наступного дня встановила особи можливих зловмисників. У коментарі нашим журналістам в поліції повідомили: на двох неповнолітніх склали адміністративні протоколи за статтею 173 КУпАП – дрібне хуліганство.

Наліпка, яку замалювали зловмисникиНаліпка, яку замалювали зловмисники
Автор фото:скриншот з відео креативної агенції Partyzan

Серед незадоволених такою підтримкою був і депутат Луцької міської ради Роман Кравчук. Під відео, яке опублікувала креативна агенція на своїй сторінці в інстаграм, обранець написав:

«Дно! Думаю, Луцьк обійдеться без цієї агенції... Варто попрацювати над цим!» – написав Кравчук.

Коментар Романа КравчукаКоментар Романа Кравчука

Як зазначала у коментарі 12 каналу співвласниця і директорка креативної агенції Ірина Жичук, він був чи не найактивнішим коментатором.

«Він збурив усю спільноту в інстаграмі: своїх підписників, своїх прихильників. Вони прийшли на нашу сторінку. Тобто це навіть не наші підписники. Це не ті люди, яким відео потрапило у рекомендації. Це були просто його знайомі», – казала пані Ірина журналістам.

Під час засідання профільної комісії міської ради Роман Кравчук зазначив, що креативна агенція першою на Волині висловила рекламну підтримку спільноті, яка є неприйнятною для його виборців. Зі слів обранця, наліпки та прапори розмістили без дозвільних документів та з порушенням правил благоустрою. Разом з тим він не назвав, які саме правила були порушені.

«Я представляю традиційне, консервативне крило виборців. З цієї причини я висловив своє обурення даною дією, яка була вперше на Волині зроблена. Висловив позицію про те, що, напевно, людям варто передбачити, чи варто користуватися такими послугами, чи ні. Якщо сьогодні російська федерація, наприклад, заходить на ринок, вони не користуються їхніми послугами. Відповідна дія була з мого боку зроблена, тому що я зробив зауваження даній агенції. Й сказав, що не місце роботі таким органам, які підтримують взагалі порушення національної безпеки України. Тому що дана спільнота не може продукувати дітей, не може створювати сім'ї, не може давати нам приріст. Кожен має право на свою думку», – казав Роман.

Роман КравчукРоман Кравчук

Він зазначив, цитуємо: «вони мають право на життя, на існування. Я не заперечую їхню можливість, щоб вони були». На думку депутата, у громаді не утискають нічиї права. З його слів, ні діти з інвалідністю, ні люди з синдромом Дауна, ні аутисти за свої права не борються.

«Усі в нас в рівних правах. А дана спільнота вирішила таким чином боротися. Але дана агенція, яка висвітлила цю пропаганду... Мною звичайно не були здійсненні жодні дії по закликах людей, щоб якось там нищити їхній фасад. Я проти даних дій, я висловив це публічно, я проти будь-яких вандальських дій. Я проти будь-якого насилля абсолютно. Я за розв'язання будь-якого питання в межах правового поля, дискусій та розмов. Тому жодним чином не маю відношення до дій і людей, які вчиняли дане хуліганство. Не знаю, хто ці люди. Але водночас від агенції отримав якісь звинувачення. Абсолютно нелогічні, беззмістовні», – продовжив свій монолог депутат Кравчук.

Крім того, він повідомив, що вирішив не подавати позов до суду. Хоч сам вбачає у цьому наклеп на його персону. Й вкотре наголосив, що не підтримує дії агенції. Резюмував він думкою про те, що депутати повинні підтримувати традиційні, сімейні цінності й відстоювати позицію традиційного крила українського суспільства.

Роман Кравчук (посередині)Роман Кравчук (посередині)

Голова комісії з дотримання прав людини Микола Федік повністю підтримав позицію свого колеги:

«Хочу зі свого боку сказати: готовий підписатися під кожним вашим словом. Дякую за вашу позицію. Щодо того, що просять скаржники. Я вважаю, що ніяких прав порушено не було, тому ніяких заходів вживати не будемо. Можна у відповіді написати, що комісія висловила слова подяки депутату міської ради за позицію і всіляко підтримує його позицію. Комісія вважає позицію депутата Романа Кравчука правильною, порушення прав не виявлено, і дякує йому за його позицію», – запропонував варіант відповіді заявнику Микола Федік.

Микола ФедікМикола Федік

Юлія ДацюкЮлія Дацюк

Члени комісії – безпосередньо Микола Федік та депутатка Юлія Дацюк – проголосували «за», аби надіслати такий варіант відповіді заявникам.

Нагадаємо: нещодавно Роман Кравчук обурився постановкою на відкритті Олімпійських ігор за мотивами роботи Леонардо да Вінчі, назвавши це неповагою до віри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів