Поділитись:

Фірма Палиці відремонтує укриття у Володимирі за 3 мільйони гривень

П'ятниця, 26 липня 2024, 12:35
Фото БУГ
Фото БУГ

Володимирський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів тендер на ремонт свого укриття. Попри найдорожчу пропозицію на торгах підряд віддали підприємству «Волиньдорбуд», яке займається ремонтом доріг і є наближеним до народних депутатів з Волині, зокрема до Ігоря Палиці. Фірмі збираються заплатити майже три мільйони гривень, пише «Сила правди».

З підприємством «Волиньдорбуд» підписали угоду на виконання робіт 5 липня 2024 року.

Комунальний центр «Спорт для всіх» з Володимира оголосив тендер на ремонт укриття ще у травні 2024-го. На усунення аварійного стану споруди заклад збирався витратити 3,03 мільйона гривень. Відгукнулося два учасника – приватне підприємство «СМ-Інвестбуд» з Любомля, а також зареєстроване у Ковелі товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньдорбуд». З них найнижчу ціну запропонував «СМ-Інвестбуд» – 2,59 мільйона гривень. Пропозиція підприємства «Волиньдорбуд» була дорожчою і склала майже 3 мільйони гривень, проте саме з ним комунальники вирішили укласти угоду. Договір на виконання робіт підписали 5 липня 2024-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над підземеллями у Старому Луцьку будують офіси без дозволів

Дешевшу пропозицію ПП «СМ-Інвестбуд» відхилили, бо фірма нібито не виправила невідповідності у тендерній пропозиції. Від підприємства вимагали підтвердження попереднього досвіду, зокрема, надання копій актів виконаних робіт за схожим договором, а також виправлення кошторисних розрахунків. У розрахунках підприємство вказало меншу суму на покриття ризиків будівництва, аніж вимагалося умовами закупівлі. Пізніше своїм протоколом комунальний центр затвердив, що підприємство «СМ-Інвестбуд» не надало вчасно виправлені кошторисні документи. Фірма намагалася оскаржити це рішення і називала його протиправним, оскільки надсилала роз’яснення щодо своїх розрахунків, однак все одно отримала відмову.

Підприємство «Волиньдорбуд», яке визнали переможцем торгів, має провести ремонт укриття володимирського центру «Спорт для всіх» до 31 жовтня 2024 року. У ньому повинні замінити двері, відремонтувати та пофарбувати стіни і стелі, зняти з підлоги старий лінолеум та влаштувати плитку. В укритті також повинні виконати електромонтажні та сантехнічні роботи: зробити освітлення, туалет, водопровід, вентиляцію.

ТОВ «Волиньдорбуд» зареєстрували у 2019 році з основним видом діяльності – будівництво доріг і автострад. З того часу фірма отримала багатомільйонні контракти на ремонти та утримання автошляхів області. Зокрема, минулого року підприємство отримало 216,9 мільйона гривень від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області і за цією сумою стало головним підрядником державної структури. В той час як облаштуванням укриттів «Волиньдорбуд» займався лише одного разу – коли отримав підряд від управління освіти виконавчого комітету Ковельської міськради. У серпні 2023-го освітяни замовили дорожникам будівництво споруди цивільного захисту для місцевого ліцею. Вартість угоди тоді склала 35,6 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Скромний олігарх» Палиця збільшив статки у 12 разів: що задекларував один з найбагатших нардепів України

За договором підприємство мало завершити роботи до кінця лютого 2024 року, втім цей термін додатковою угодою продовжили до кінця квітня. Зрештою, відповідно до фактично виконаних робіт, суму договору зменшили до 33,7 мільйона гривень. Ці кошти «Волиньдорбуду» вже заплатили.

Як раніше писала «Сила правди», підприємство пов’язане з народними депутатами від Волині, зокрема із Ігорем Палицею. Засновниками «Волиньдорбуду» є Руслан Курило та Юрій Романко, які раніше працювали у компаніях нардепів. Також під час дорожніх тендерів фірма неодноразово вказувала, що орендує техніку та обладнання у товариства «ПБС», яке фактично належить Олександрові Шевченку – бізнес-партнеру Ігоря Палиці, а також у ТОВ «Буковель», бенефіціарами якої є Оксана та Захар Палиця – колишня дружина та син нардепа Палиці.

Під час нинішнього тендеру ТОВ «Волиньдорбуд» надало документи про оренду офісу і виробничих приміщень у Ковелі у фірми зі схожою назвою – «Волиньдорінвест». Підприємство записане на Ярослава Пивоварчина та Руслана Даниліва з Івано-Франківщини.

За договорами про послуги «Волиньдорбуд» буде залучати будівельну техніку товариств «Дорожнє підприємство ПБС» та «ПБС» – обидва також з Івано-Франківщини. Останнє підприємство під час власних закупівель вказує використання техніки ТОВ «Буковель», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Оксана та Захар Палиця.

Відзначимо, що Ігор Палиця впродовж кількох років був лідером політичної партії «За майбутнє», висуванцем якої у 2019 році був нинішній міський голова Володимира Ігор Пальонка. Саме Володимирській міській раді і підпорядковується Володимирський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Конкурент «Волиньдорбуду» на торгах центру «Спорт для всіх» – приватне підприємство «СМ-Інвестбуд» – працює з 2018-го року. Його основний вид діяльності – організація будівництва будівель. Власниками підприємства вказані лучани Ольга та Олександр Мазуркевичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька влада «рейдернула» бізнес на Центральному ринку, – депутат

Олександр Мазуркевич також є керівником і власником зареєстрованої у Володимирі фірми «СМ-Рембуд». Нещодавно це підприємство отримало підряд на 7,2 мільйона гривень, за яким має збудувати нове укриття для школи №9 у Ковелі. Щоправда, ще у 2020 році нинішнього керівника та власника фірми судили за те, що на посаді інженера технічного нагляду він підписав акт про приймання виконаних будівельних робіт, де містилися недостовірні дані. Тоді він визнав свою вину, а Ківерцівський районний суд Волинської області звільнив його від кримінальної відповідальності – «у зв’язку з дійовим каяттям». Вказувалося також, що Олександр Мазуркевич повністю відшкодував завдану шкоду.

У цьому році його фірма «СМ-Рембуд» вже отримала бюджетних замовлень на 10 мільйонів гривень, а підприємство «СМ-Інвестбуд» – на 1,8 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів