Поділитись:

«Ваш родич потрапив у ДТП», або Як на Волині вкотре «розводили» пенсіонерів

Четвер, 25 липня 2024, 14:20
«Ваш родич потрапив у ДТП», або Як на Волині вкотре «розводили» пенсіонерів

Завдяки прокурорам Ковельської окружної прокуратури судили 30-річного одесита. Чоловік на Волині за попередньою змовою організував шахрайську схему.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

«За наполегливої позиції прокурорів Ковельської окружної прокуратури суд визнав 30-річного жителя одного з сіл Арцизького району Одеської області винуватим у вчиненні на Волині за попередньою змовою групою осіб шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч.2 ст. 190 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Доведено, що чоловік із не встановленим поки спільником реалізовували схему шахрайства «Ваш родич потрапив у ДТП».

Ця схема не нова. До жертв – переважно людей похилого віку – телефонує нібито лікар, який повідомляє прикру новину – хтось із рідних абонента втрапив у ДТП та потребує терміново дороговартісної операції. Звісно ж, є людина, яка може одразу приїхати по гроші та передати їх у лікарню.

Налякані пенсіонери віддають усю наявну готівку шахраям, вважаючи, що таким чином рятують рідних.

Так 29 січня 2023 року жертвою ошуканців став 67-річний житель Ковеля, який віддав ошуканцю 223 тисячі гривень та 300 євро, аби оплатити лікування дружини.

«Завдяки скоординованим діям правоохоронців зловмисника невдовзі затримали і він перебуває під вартою. Суд призначив йому покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна. Окрім того, з нього буде стягнуто понад 230 тисяч гривень матеріальної та 10 тисяч гривень моральної шкоди, завданої потерпілому», – інформують правоохоронці.

Матеріали щодо його спільника виділені в окреме провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів