Поділитись:

Якщо розріжете – їх стане два: Техас «захопили» отруйні черв'яки

Четвер, 25 липня 2024, 04:42
Якщо розріжете – їх стане два: Техас «захопили» отруйні черв'яки

В Техасі з'явились отруйні хробаки-молоти, що можуть швидко стати кількома хробаками, поширюючи свій токсичний слиз по всьому двору, пише ТСН.

Сильні дощі в районі Х’юстона в Техасі призвели до появи отруйних хробаків, які можуть розмножуватися, якщо їх розрізати навпіл. Плоский черв’як-молот є інвазивним видом, який виділяє токсини, які можуть спричинити подразнення шкіри у людей та є отруйним для домашніх тварин, якщо вони його проковтнуть.

Як повідомили експерти, ці черв’яки почали масово траплятися на газонах, тротуарах і дорогах після злив, оскільки полюбляють спекотну і вологу погоду.

Хробак-молот отримав свою назву через характерну форму голови, схожу на форму голови акули-молота. Оскільки ці черв’яки виростають до 15 дюймів (38 см) у довжину, їх часом навіть сприймали за змій. По-справжньому небезпечними їх робить токсичний слиз, який вони використовують, щоб паралізувати дощових черв’яків. 

Доктор Блейк Лейтон-молодший, експерт з ентомології з Університету штату Міссісіпі, пояснює, що «рот» хробака-молота розтягується, щоб перетравити тіло дощового черв’яка після того, як він покриває його токсичним слизом, який викликає подразнення шкіри у людей і може призвести до смерті тварин.

Ешлі Морган-Ольвера з Техаського інституту інвазивних видів попередила, що хробак здатен до регенерації.

«Якщо ви розріжете його на дві частини, ви отримаєте двох черв’яків», — сказала вона в коментарі. 

Це означає, що один хробак-молот може швидко стати кількома хробаками, поширюючи свій токсичний слиз по всьому двору.

Мешканцям радять одягнути рукавички перш, ніж підібрати черв’яка і помістити його у пластиковий пакет із сіллю або оцтом. Не рекомендується чіпати його, навіть якщо хробак мертвий. У разі дотику уражену ділянку слід промити водою з милом і нанести дезінфікуючий засіб для рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів