На Сумщині депутат із родичкою розікрали 1,5 млн грн на відбудові після бойових дій

Середа, 24 липня 2024, 16:45

Перед судом постане депутат однієї з міських рад Сумщини, який вивів у тінь та привласнив бюджетні кошти в розмірі понад 1,5 млн грн, які були виділені на відбудову зруйнованої та пошкодженої внаслідок бойових дій інфраструктури.

Про це пише сайт новин Сумщини «Данкор онлайн».

Сумська окружна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальні акти стосовно начальника підприємства, який також є депутатом однієї з міських рад Сумської області, за фактом заволодіння 1 млн 553 тис. грн. За пособництво начальникові у вчинені зазначених злочинів судитимуть також підприємицю.

У 2022 році між начальником підприємства та Сумською ОВА був укладений договір на заміну віконних та дверних блоків у багатоквартирних житлових будинках Сумського району, що були пошкоджені через обстріли російськими військовими.

У подальшому начальник підприємства до ремонтних робіт залучив свою родичку, яка як директор ТОВ реалізувала йому за завищеною ціною віконні та дверні металопластикові блоки, а потім вже як ФОП здійснювала технагляд на об’єкті та підписала акти виконаних робіт.

Отримані злочинним шляхом кошти обвинувачені легалізували, переказавши низці підконтрольних суб’єктів господарювання.

Збитки бюджету 1 млн 553 грн. 

Крім того, під час обшуку в депутата вилучили 450 патронів, 4 корпуси гранат та 4 запали, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: