Де ухилянти найчастіше намагаються незаконно перетнути кордон: у ДПСУ назвали напрямки

Середа, 24 липня 2024, 18:49

Згідно з даними Державної прикордонної служби України (ДПСУ), найчастіше ухилянти намагаються незаконно перетнути кордон з Україною на зелених ділянках, тобто поза межами офіційних пунктів пропуску.

Основними напрямками для спроб нелегального перетину є кордони з Румунією, Молдовою, а також менше спроб фіксується на кордоні з Польщею​. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

На кордоні з Молдовою та Румунією зафіксовано найбільше спроб незаконного перетину кордону військовозобовʼязаними українцями.

Він наголосив, що на кордонах з державами ЄС також зафіксовані спроби нелегального виїзду громадян з України, але їх менше.

«Найбільш активні напрямки – кордон з Молдовою та Румунією. На інших ділянках, зокрема на кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Польщею також присутні такі спроби, але в значно меншій кількості», - сказав Демченко.

За словами речника, спроби перетину кордону фіксуються майже щодня і вони не зменшуються. Він підкреслив, що громадяни намагаються у більшості випадків перетнути кордон на зелених ділянках - поза межами пунктів пропуску.

«Ми за останній час не бачимо різкого збільшення, але, на жаль, немає і зменшення кількості спроб незаконного перетину кордону. Дні можуть різнитися – в окремі дні більше порушників затримуємо, в інші дні – менше, але такі спроби відбуваються щоденно», - додав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: