На Тернопільщині на хабарі у $30000 затримали заступницю голови РДА

Середа, 24 липня 2024, 15:40

У Тернопільській області затримали на хабарі заступницю голови райдержадміністрації – посадовиця отримала 30 тисяч доларів за дозвіл на передачу в оренду комунального майна.

Про це пише сайт новин Тернопільщини «За Збручем».

У вівторок, 23 липня, правоохоронці завітали з обшуками у Кременецьку районну раду та адміністрацію. Як повідомляє видання «Тернополяни», працівники Нацполіції та управління стратегічного розслідування затримали на хабарі Аллу Злочевську – заступницю голови Кременецької РДА Віталія Кудлака.

За попередньою інформацією, посадовиця вимагала та отримала чималий хабар за позитивне рішення з передачі комунального майна площею 3 тис. м2 в оренду з подальшим правом викупу.

Гроші чиновниця отримувала частинами. Загальна сума винагороди склала 30 тисяч доларів.

23 липня Аллу Злочевську затримали під час отримання чергового траншу хабаря. Посадовиці оголосили про підозру за частиною 3 статті 368 ККУ (одержання хабаря в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). За це передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо: того ж дня у Тернополі «воєнкома» затримали просто під час засідання Ради оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: