На Рівненщині затримали чергового палія військових авто (фото)

Середа, 24 липня 2024, 14:46

На Рівненщині поліція затримала чергового палія військових автівок – ним виявився раніше засуджений за вчинення майнових злочинів 45-річний рівнянин, який планував отримати 30 тисяч гривень за підпал військового авто.

Про це у середу, 24 липня, повідомили на фейсбук-сторінці поліції Рівненської області.

Зазначають, що в одному з російських чат-ботів чоловік знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить Збройним силам України, з обов’язковою фіксацією своїх злочинних дій, аби країна-агресор, використовуючи медіа, мала змогу в подальшому дискредитувати населення України.

На початку липня зловмисник підпалив автомобіль Nissan PICK-UP, який належав військовослужбовцю та одразу відзвітувався про виконану роботу, надіславши фото.

Завдяки злагодженим діям працівників управління карного розшуку й Рівненського РУП, співробітників кримінального аналізу, співробітників СБУ регіону, за процесуального керівництва прокуратури й сприяння представників муніципальної варти вдалося оперативно викрити 45-річного зловмисника.

Його затримали у порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За місцем проживання палія правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільний телефон з доказами злочинних дій, легкозаймисті суміші та банківську картку. Втім, чи встиг зловмисник отримати грошову «винагороду» від спецслужб РФ поки зʼясовує слідство.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в скоєнні злочину, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Служби безпеки регіону (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Нагадаємо: тижнем раніше у Рівному затримали 22-річного молодика, який підпалював автівки військових, бо йому «терміново були потрібні гроші».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: