Кардіологи назвали літні ягоди, які врятують ваше серце

Середа, 24 липня 2024, 04:43

Усі види ягід корисні для здоров'я серця. Якщо ж ви хочете віддати перевагу якомусь одному виду ягід, то кардіологи погоджуються з думкою, що краще обрати ожину та чорницю

Видання Parade пише, що ягоди хоч і маленькі, але вони сповнені поживних речовин, які сприяють здоров'ю серцево-судинної системи, – передає УНІАН.

Чому ягоди корисні для серця

Кардіолог доктор Сатджіт Бхусрі, доктор медицини FACC, каже, що одна з головних причин, чому ягоди корисні, - високий вміст антиоксидантів.

"Ягоди багаті такими антиоксидантами, як антоціани, елагова кислота і ресвератрол, які допомагають зменшити окислювальний стрес і запалення, потенційно знижуючи ризик серцевих захворювань", - пояснює він.

Доктор Сіяб Панхвар, доктор медицини, інтервенційний кардіолог, каже, що ягоди сповнені поживних речовин і мінералів, корисних для серця, включно з вітамінами А, С і Е.

Ще одна поживна речовина, яка робить ягоди такими корисними - це клітковина. Наукові дослідження показують, що дієта з високим вмістом клітковини пов'язана з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань.

"Ягоди також є хорошим джерелом мікроелементів, таких як фолієва кислота, кальцій і селен. Усі ці поживні речовини й антиоксиданти допомагають поліпшити здоров'я серця", - каже доктор Панхвар. "Особливо у людей, які вже мають фактори серцево-судинного ризику, такі як діабет, високий рівень холестерину, метаболічний синдром, високий кров'яний тиск і курці, вживання ягід може допомогти знизити загальний серцево-судинний ризик".

Скільки ягід потрібно їсти

Доктор Панхвар пояснює, що не існує точної кількості, яка призвела б до відчутної користі. За його словами, найкраще їсти різноманітні продукти і звести до мінімуму продукти, які не сприяють здоров'ю серця.

"Хоча немає суворих правил щодо частоти вживання, деякі дослідження показують, що вживання ягід тричі на тиждень може принести користь здоров'ю серця. Також рекомендується вживати різні ягоди, щоб отримати поєднання різних поживних речовин і антиоксидантів", - каже доктор Бхусрі.

Які ягоди кращі для серця

Кардіологи стверджують, що ожина - найкраща ягода для серця.

"В ожині, як правило, більше клітковини й антиоксидантів", - каже доктор Панхвар.

Експерти сходяться на думці, що чорниця - ще одна корисна ягода для серця.

"Чорницю часто виділяють за високий вміст антиоксидантів і потенціал для поліпшення здоров'я серця шляхом зниження кров'яного тиску і рівня холестерину", - каже доктор Бхусрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: