У Луцьку поліцейські та лікарі врятували життя молодої жінки

Вівторок, 23 липня 2024, 14:59

У Луцьку лікарі та патрульні врятували життя молодої жінки, яка могла померти від критичної крововтрати: запасів рідкісної групи крові не вистачало.

Про це у вівторок, 23 липня, повідомили на сайті Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

Пацієнтка перебувала на лікуванні у важкому стані з кровотечею. Для її порятунку необхідне було переливання великого об’єму крові. Коли лікарі зрозуміли, що запасів рідкісної групи IV (+) не вистачає, ситуація стала критичною, адже від крововтрати пацієнтка могла померти.

На допомогу прийшли поліцейські. Генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська розповідає:

«Коли я зрозуміла, що запаси крові закінчуються, вирішила зателефонувати на екстрений номер 102 з проханням знайти донорів серед поліцейських, адже вони відповідно обстежуються і можуть бути донорами. Кров була потрібна негайно, і поліція негайно відгукнулася! Від мого дзвінка близько опівночі і до четвертої години ранку ми працювали великою командою лікарів, медсестер та донорів. Зараз пацієнтка перебуває у відділенні реанімації, вона в свідомості. Загрози її життю немає».

Відповідальний черговий Юрій Савчук оперативно передав в ефір інформацію усім нарядам поліції. Троє патрульних поліцейських – Іванна Родзінська, Євген Остапук та Ірена Колядко – вирушили до перинатального центру для здачі крові. Ще троє та операторка лінії 102 очікували у перинатальному центрі, допоки не стало зрозуміло, що загроза минула.

Загалом для порятунку життя пацієнтки знадобилося 9 донацій. Окрім патрульних поліцейських кров для неї здали лікар перинатального центру і родичі лікарів, а також партнер породіллі, який перебував на той момент у медзакладі.

Колектив обласного перинатального центру дякує правоохоронцям та усім, хто долучився до порятунку пацієнтки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: