На Прикарпатті депутат-хабарник за допомону ухилянту відбувся штрафом

Понеділок, 22 липня 2024, 16:42

На Прикарпатті депутату, який за гроші допомагав військовозобов'язаному чоловіку ухилитися від мобілізації, суд призначив покарання у вигляді штрафу.

Про це пише Інформатор Івано-Франківськ з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Долинський районний суд виніс вирок депутату Калуської районної ради, який за грошову винагороду допоміг підробити довідку про непридатність до військової служби. Як йдеться у вироку суду, у вересні минулого року депутат Калуської районної ради, діючи за попередньою змовою разом з особою залученою до конфіденційного співробітництва отримали «аванс» у сумі 2 000 доларів (тобто 73 000 грн за тодішнім курсом НБУ) за вплив на висновок члена ВЛК щодо визнання непридатним до військової служби військовозобов’язаного.

Згодом у лютому цього року депутат разом з іншим обвинуваченим отримали другу частину «грошової винагороди» у сумі 5 000 доларів (188 000 грн) та передав військовозобов’язаному довідку про непридатність до служби у війську за станом здоров’я.

У суді обвинувачений беззастережно повною мірою визнав свою вину, щиро покаявся та попросив суд затвердити угоду про визнання винуватості від 28 червня 2024 року, наслідки укладення та затвердження якої, а також вид покарання, яке буде застосовано до нього, йому зрозуміло.

Суд визнав депутата винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) та призначив йому покарання 136 000 грн (сто тридцять шість тисяч гривень) штрафу.

Також обвинувачений має сплатити на користь держави 6 058 грн за проведення судової експертизи.

Вирок може бути оскаржений лише з підстав, передбачених у ч. 4 ст. 394 КПК України, шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: