Сирський пояснив, як зупинити наступ чисельно переважаючого ворога

Понеділок, 22 липня 2024, 12:49

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, як можна зупинити наступ росіян, які переважають чисельно ЗСУ.

Про це він написав у фейсбуці.

Зі слів Олександра Сирського, ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися на Східному фронті.

Що ми можемо та маємо зробити для того, аби зупинити наступ чисельно переважаючого ворога?

«Відповідь одна: ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному відношенні рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БПЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів», – зазначив Головнокомандувач.

Зі слів Сирського, хоч в цьому немає нічого нового, проте потребує майстерності у застосуванні зброї та техніки, влучного вогню, маневру вогнем, силами та засобами – тобто якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань.

«Важливе значення має підготовка штабів всіх рівнів, з метою максимального використання бойових можливостей військ та мінімізації наших втрат», – додав він.

Тож цього разу також перевірили хід підготовки резервів до участі у бойових діях.

«Відмічаю максимальне наближення занять до реальної бойової обстановки, використання дронів зі скидами та fpv-дронів для імітації дій противника, що дозволяє навчати наших воїнів практично знищувати цей вкрай небезпечний вид зброї. Варто використовувати нашу перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БПЛА противника», – зауважив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: