Поділитись:

Яке морозиво краще - шоколадне чи ванільне: відповідь дієтологів

Вівторок, 23 липня 2024, 00:34
Яке морозиво краще - шоколадне чи ванільне: відповідь дієтологів

Під час літа найпопулярнішим смаколиком є морозиво з різними смаками.

Проте чи може воно бути частиною здорового харчування та чи впливає його смак на поживну цінність, розповіли експерти для Fox News Digital, – пише УНІАН.

«Морозиво абсолютно точно може бути частиною здорового харчування. Їжа - це набагато більше, ніж калорії, цукор і жир», - запевнив консультант з фітнесу та харчування з Луїсвілля, штат Кентуккі, який працює в Fortune Recommends Health, доктор Кріс Мор. 

За його словами, іноді кулька морозива може допомогти впоратися з тягою до солодкого, що може полегшити дотримання цілей здорового харчування. 

Водночас нью-йоркський дієтолог і засновник платформи Nutritious Life Кері Глассман зазначила, що морозиво має бути «свідомим задоволенням». 

«Морозиво, через вміст жиру, є дуже ситним задоволенням. Це означає, що ви повинні мати можливість з'їсти один ріжок і все. Тільки будьте обережні і не пірнайте в пінту з ложкою», - попереджує дієтолог.

Глассман каже, що морозиво містить незамінну жирну кислоту C15:0. 

"С15:0 пов'язана з уповільненням нашого біологічного віку на клітинному рівні. Вона впливає на численні шляхи довголіття, зміцнює наші клітини проти вікового руйнування і підтримує здоров'я серця, метаболізму та печінки в довгостроковій перспективі", - запевнила фахівець. 

Яке краще морозиво обирати: ванільне чи шоколадне?

"З точки зору поживних речовин, шоколадне та ванільне морозиво відносно схожі. Більш важливими факторами, на які слід звернути увагу, є якість та інгредієнти, що використовуються, а також інгредієнти всередині морозива, такі як цукерки, карамель тощо - які зазвичай додають більше калорій, цукру та насичених жирів", - підкреслив Мор.

Глассман також погоджується зі словами Мора та додає, що замість того, аби порівнювати шоколад з ваніллю, потрібно звертати увагу на "тип і якість морозива".

"Ви повинні ретельно перевіряти етикетки з інгредієнтами. Шукайте продукти, виготовлені переважно зі справжніх інгредієнтів, таких як вершки, молоко, какао та ванільні боби. Багато видів морозива містять всілякі шкідливі домішки, такі як барвники та камеді", - пояснила дієтолог.

За словами Глассман, одним із способів зробити вживання морозива максимально корисним для здоров'я є пошук інгредієнтів найвищої якості. Також людина може "додати до морозива поживні добавки, такі як трохи темного шоколаду, подрібнені горіхи або свіжі фрукти - і, найголовніше, насолоджуватися ним".

Своєю чергою Мор назвав інший спосіб зробити вживання морозива максимально корисним для здоров'я. 

"Щоб зробити морозиво трохи кориснішим, додайте свіжі фрукти або горіхи зверху - або, ще краще, знизу - і використовуйте морозиво як топінг, а не як основу. Це чудовий спосіб підвищити поживну цінність, але при цьому зберегти смак морозива", - пояснив дієтолог.

Попри те, що обидва смаки морозива схожі за вмістом поживних речовин, експерти зазначили, що віддають перевагу одному з них. 

"Те, що ви робите більшу частину часу, завжди важливіше, ніж те, що ви робите час від часу. Я завжди любив ваніль, але нещодавно став більшим прихильником шоколадної основи. Тим не менш, великі опитування показали, що ваніль є більш популярним вибором", - зауважив Мор.

Однак Глассман наголосила, що є "шоколадною людиною взагалі", проте не тоді, коли йдеться про морозиво. 

"Коли справа доходить до морозива, я віддаю перевагу справжньому високоякісному ванільному", - запевнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів