«Янголи війни»: Укрпошта випустить благодійні марки до Дня медика (фото)

Понеділок, 22 липня 2024, 11:07

26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта випустить благодійні поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», об’єднані в один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни».

Кошти, виручені від продажу поштових марок, підуть на допомогу лікарням, що знаходяться на прифронтових територіях, повідомили у пресслужбі Укрпошти.

«Укрпошта продовжує свою героїчну серію поштових марок, яку було започатковано у 2023 році. Цього разу вона присвячена відважним медикам: як цивільним, так і військовим. Українські захисники називають медиків янголами війни, адже вони, немов янголи-охоронці, евакуюють поранених з кривавих полів битви, рятують їхні життя у "швидких" та "операційних", дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від жорстоких ворожих обстрілів. Кожного дня, без свят та вихідних, військові медики в умовах браку інструментів, медикаментів та робочих рук, оперують, зупиняють кровотечі, зшивають пошматовані тіла, намагаючись вибороти найголовніше – чиєсь життя», – йдеться у повідомленні.

Марковий аркуш складається з марок «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які зображають, як на передовій та в гарячих точках українські лікарі виконують свою місію. Від початку війни в Україні багато з них змінили світлі кабінети на «операційні» посеред поля, а хтось, не маючи медичної освіти, здобув свій досвід та навички тактичної медицини одразу на фронті. Кожна марка в цій серії – це символ незламності та відданості, що осяває їхні подвиги яскравим світлом вдячності.

Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників. Номінал кожної марки – М (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 г і поштових карток (30,00 грн.)) + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі – допомогу лікарням на прифронтових територіях). Тираж конверта «Перший день» — 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться у м. Києві, 01001.

Придбати поштовий випуск можна з 26 липня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті. Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток — Олександр Охапкін.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: