Поділитись:

Довів сина до самогубства: на Волині судитимуть батька-тирана

Понеділок, 22 липня 2024, 09:51
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині слідчі завершили досудове розслідування щодо чоловіка, який ловів сина до самогубства, – кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду. Підозрюваному загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років.

Про це у понеділок, 22 липня, повідомив сектор комунікацій поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Трагедія трапилась у травні минулого року у Володимирському районі. Доведений до відчаю через постійні утиски з боку батька 13-річний хлопець вчинив самогубство шляхом повішення.

Співробітники поліції почали ретельно вивчати обставини події.

Фігурант примушував сина відчувати образу, страх, провину та нікчемність, через що хлопець отримав психологічні травми, які заважали йому розвиватись. Він контролював його поведінку та думки, обмежував в будь-яких підліткових розвагах, завантажував роботою та нерідко завдавав побоїв. Тотальні обмеження, залякування релігійного змісту, примус до покори та фізичної праці настільки вплинули на емоційний стан хлопця, що він бачив лише один вихід з ситуації – вчинення самогубства, що і скоїв.

«Сім’я є багатодітною. Кілька років тому самогубство вчинила одна з доньок. Підозру викликали погляди батька, який систематично чинив психологічне домашнє насильство щодо всіх членів родини, а особливо щодо неповнолітнього сина. Він сам проголосив себе сповідником дивної віри, за якою всі мають йому підкорятись і виконувати лише його настанови», – розповідала раніше ювенальна поліцейська, яка однією з перших прибула тоді на місце трагедії.

Слідчі оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 120 Кримінального кодексу України. Йдеться про доведення до самогубства неповнолітньої особи.

Досудове розслідування завершили, кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду.

Зазначають, що оскільки в сім’ї є ще двоє неповнолітніх, поліцейські посприяли тому, аби жінка з ними одразу ж виїхали від чоловіка-тирана та оселились у безпечнішому місці. Інші доньки є повнолітніми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів