Зеленський відреагував на рішення Байдена не йти на вибори

Понеділок, 22 липня 2024, 09:40

Президент України Володимир Зеленський відреагував подякою за усю допомогу на рішення президента США Джо Байдена не балотуватися вдруге та висловив сподівання, що підтримка України збережеться і за майбутньої адміністрації.

Як повідомляє «Європейська правда», заяву він опублікував у соцмережі X невдовзі після оголошення Байдена про відмову від участі в перегонах.

Від імені України Зеленський подякував Байдену за непохитну підтримку України у її боротьбі за свободу, та зазначив, що ця допомога разом із сильною двопартійною підтримкою була й залишається критично важливою.

«Ми поважаємо його сьогоднішнє важке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні за лідерство президента Байдена. Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації нашої країни і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни», – зазначив Володимир Зеленський.

«Нинішня ситуація в Україні та всій Європі є не менш складною, і ми щиро сподіваємося, що подальше сильне лідерство Америки не дасть російському злу досягти успіху чи результатів своєї агресії», – додав він.

Лідери Британії та Німеччини у своїх заявах відзначили здобутки Байдена і подякували йому за співпрацю. Водночас кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп відреагував на його рішення глузуваннями й образами, заявивши, що Байден не може продовжувати роботу на посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: