Поділитись:

Зеленський відреагував на рішення Байдена не йти на вибори

Понеділок, 22 липня 2024, 09:40
Зеленський відреагував на рішення Байдена не йти на вибори

Президент України Володимир Зеленський відреагував подякою за усю допомогу на рішення президента США Джо Байдена не балотуватися вдруге та висловив сподівання, що підтримка України збережеться і за майбутньої адміністрації.

Як повідомляє «Європейська правда», заяву він опублікував у соцмережі X невдовзі після оголошення Байдена про відмову від участі в перегонах.

Від імені України Зеленський подякував Байдену за непохитну підтримку України у її боротьбі за свободу, та зазначив, що ця допомога разом із сильною двопартійною підтримкою була й залишається критично важливою.

«Ми поважаємо його сьогоднішнє важке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні за лідерство президента Байдена. Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації нашої країни і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни», – зазначив Володимир Зеленський.

«Нинішня ситуація в Україні та всій Європі є не менш складною, і ми щиро сподіваємося, що подальше сильне лідерство Америки не дасть російському злу досягти успіху чи результатів своєї агресії», – додав він.

Лідери Британії та Німеччини у своїх заявах відзначили здобутки Байдена і подякували йому за співпрацю. Водночас кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп відреагував на його рішення глузуваннями й образами, заявивши, що Байден не може продовжувати роботу на посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів