У літню спеку наволочки можуть забруднитись більше за унітаз: що з цим робити

Понеділок, 22 липня 2024, 02:12

Через тиждень на наволочці на 17 000 колоній бактерій більше, ніж на сидінні унітазу.

Про це пише УНІАН.

Через літню спеку багато людей обливаються потом на вулиці, у приміщенні та навіть уві сні. Експерти виявили, що нічний піт може утримувати бактерії у вашій наволочці, що робить її більш брудною, ніж ваш унітаз.

"Ваші наволочки можна вважати бруднішими, ніж унітаз. Хороша новина полягає в тому, що ці бактерії, швидше за все, походять від вас, і тому вони не шкідливі", — сказав Wales Online доктор Гарет Най, керівник програми з медичних наук.

Він закликає прати наволочки та простирадла раз на тиждень, щоб уникнути накопичення мікробів і розмноження бактерій.

«Що стосується бактерій, деякі дослідження показали, що через тиждень на наволочці було на 17 000 колоній бактерій більше, ніж на сидінні унітазу», — додав Най.

Real Simple зазначає, що «через один тиждень без прання їхні наволочки містили в середньому 3 мільйони колонієутворюючих одиниць (КУО) бактерій на квадратний дюйм».

«Тіло замінює клітини шкіри, що призводить до їх ослаблення. Оскільки люди втрачають у середньому 500 мільйонів клітин шкіри на день (більшість з яких відривається вночі), організм також виробляє інші виділення організму, а потім ви отримуєте додаткову втрату рідини через слину», – поділився Най.

Це може спровокувати поширення грибка або пилових кліщів, які живуть на відмерлих клітинах шкіри та можуть залишати екскременти. Це може призвести до алергії та астми.

«Одне дослідження показало, що типова подушка містить аж 16 різних видів грибків і буквально мільйони грибкових спор. Поспішаючи застелити ліжко, ви ризикуєте затримати вологе повітря під ковдрою, що сприяє розмноженню неприємних повзунів», — сказала жінка, яка створила Mrs. D's Cleaning Reviews.

Фахівці наголошують, що влітку люди повинні давати постелі дихати і часто міняти простирадла. Най пропонує уникати постільної білизни з поліестеру та розглядати «бавовняні чи лляні простирадла або прибрати ковдру та використовувати лише простирадла».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: